Noul sistem de semaforizare a trecerilor de pietoni de la sensul giratoriu Hărmanului – Gării – Al. Vlahuță a fost testat în condiții de trafic

Astăzi, 1 aprilie 2024, a fost testat primul dintre cele 35 de sisteme de semaforizare a trecerilor de pietoni din zonele intens circulate, cel instalat la sensul giratoriu str. Hărmanului – str. Al. Vlahuță – B-dul Gării. Semaforizarea trecerilor de pietoni face parte din proiectul „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov”, „o investiție prin care municipalitatea va realiza o prioritizare a transportului public, fluidizarea traficului pentru toți participanții și deschiderea primului centru de monitorizare și creștere a siguranței pe drumurile publice”.

Acest proiect include un dispecerat de monitorizare, semaforizarea trecerilor de pietoni de la 35 de intersecții, introducerea semaforizării la trei intersecții, modernizarea semaforizării pentru 44 de intersecții, instalarea a 140 de camere video și a 249 de senzori video.

Astăzi au fost făcute teste între orele 13:00 – 13:30 și 16:00 – 17:00, dar semafoarele rămân pe galben intermitent până la darea în funcțiune.

Lucrările sunt derulate de asocierea dintre Flash Lighting Services (lider) și Urban Scope în cadrul proiectului „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov”. Valoarea acestei achiziții este de 29.468.500 lei fără TVA.

Pe lângă cei doi ofertanți, din asociere fac parte și următorii subcontractanți: SolvIT Networks SRL, Altimate, Blue Road, Swarco Traffic Romania, Protehnic Instal Hvac S.R.L., Aua Tech Support, Proconstruct S.R.L.

Centrul de Monitorizare și Control Trafic

Centrul de Monitorizare și Control Trafic reprezintă punctul central al sistemului și va fi amenajat într-un fost punct termic, pe strada Hărmanului. Acesta va fi operațional non-stop.

Centrul de Comandă și Control este direct responsabil cu managementul sistemului de trafic, al sistemului de supraveghere video, al sistemului de afișare a informațiilor pentru călători și sistemului ANPR (sistem automat de recunoaștere a numerelor plăcuțelor de înmatriculare), precum și cu managementul rețelei de comunicații.

Clădirea va fi amenajată eficient din punct de vedere energetic: va utiliza un sistem dual de producere și evacuare a energiei termice, de înaltă eficiență, va fi dotată cu panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, iar acoperișul va fi înierbat și dotat cu sistem de irigare automată.

Managementul parcărilor în zonele aglomerate din proximitatea liniilor de transport public (11 parcări publice monitorizate – 979 de senzori)

Vor fi sisteme moderne de management al parcărilor și dirijare a fluxurilor rutiere prin:

– determinarea în timp real a capacității de parcare în oraș;

– identificarea locurilor de parcare libere;

– informarea rutieră cu privire la locurile de parcare (localizare și inventar în timp real);

– soluție modernă de plată și rezervare a parcării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.