Grabă mare cu Sala Polivalentă Brașov. După ultima vizită a premierului Orban proiectul Sălii a fost avizat în unanimitate în sedința interministerială

La București se votează ca la Brașov, în unanimitate. George Scripcaru ne anunță că proiectul de investiții „Complex multifuncțional – Sala polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov” a fost avizat în unanimitate în ședința interministerială de astăzi, 8 septembrie 2020. Această „veste” vine la scurt timp după vizita de la Brașov a premierului Ludovic Orban.

Acest aviz este ultimul înainte de aprobarea Hotărârii de Guvern prin care această investiție va fi realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Astăzi, unul dintre proiectele discutate în ședința interministerială a fost cel al construirii sălii polivalente din Brașov. Am aflat, cu bucurie, că acest proiect nu doar că a fost avizat în unanimitate de această comisie în care sunt reprezentate 9 ministere, dar a și primit o serie de aprecieri pozitive. Urmează o hotărâre de guvern care să aprobe ca această investiție să fie realizată de Compania Națională de Investiții. Este o investiție cu o valoare foarte mare, care, în condițiile în care va fi realizată de CNI, va însemna o scădere a presiunii pe bugetul local foarte importantă. Vorbim aici despre realizarea unui întreg complex și nu doar de construirea unei săli de sport. Sala va fi multifuncțională – pe lângă competițiile sportive de mare anvergură, va permite și organizarea de evenimente – iar zona din jurul sălii va deveni un parc, în care brașovenii și turiștii se pot relaxa sau își pot petrece timpul în mod activ”, a declarat primarul George Scripcaru.

Primăria Brașov a eliberat autorizația de construire pentru acest obiectiv (AC nr. 189/2020, n.n.), a recepționat proiectul tehnic pentru edificarea construcției, iar după aprobarea în Guvern a investiției, se va putea lansa licitația de lucrări.

Descrierea investiției
Conform documentației întocmite de către SC Dico&Țigănaș birou de proiectare SRL, capacitatea Sălii Polivalente este de 11.211 locuri, din care 10.059 locuri în sala principală şi 1.152 locuri în sala secundară (de antrenament).

Suprafața de teren aferentă acestui obiectiv (include construcția și zonele adiacente) este de 148.210 mp.
Valoarea investiției: sala polivalentă + amenajarea întregii zone: 355,3 milioane de lei.

SALA POLIVALENTĂ (Sala principală) este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de evenimente. În cadrul Sălii Polivalente s-a realizat și o sală de antrenament, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public.

Având în vedere natura terenului, rezultată din studiul geotehnic, fundația Sălii Polivalente va fi construită pe o structură de piloți și va fi dezvoltată pe patru niveluri:
– Subsolul este nivelul unde se realizează accesul în incinta de joc a sălii de sport și sălii de antrenament și la anexele sportivilor (vestiare). La același nivel sunt căile de acces la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de căile de acces ale publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru sportivi/artiști. Adițional, se găsesc spații tehnice și de aprovizionare pentru serviciile publice. Parcajul subteran va asigura 72 locuri de parcare pentru presă, sportivi, administrație și VIP, dintre care 6 locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. La exterior, se vor asigura 10 locuri de parcare auto și 2 locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestică a terenului.
– Parterul este nivelul unde se realizează accesul în clădire pentru public, cu spații comerciale de închiriat și servicii de bar, acces la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.
– Mezaninul este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare, trei zone cu logii pentru acces în exterior, patru săli de conferințe – două de 129 locuri și două de 60 locuri, baruri, garderobe, logii pentru fumători. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zona de bucătărie pentru serviciul de restaurant de la etajul următor.
– Etajul 1 este alocat atât publicului cat și persoanelor VIP și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservita de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabilă, peste sala de antrenament. Atașate zonei de alimentație sunt propuse o bucătărie, spații de depozitare și spații tehnice.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.