Vărul lui Adrian Veștea este coordonator de campanie la prezidențiale în Alianța USR PLUS la nivelul județului Brașov

Pe plan local, atât la nivel de uat-uri, cât și la nivel de județ, Alianța USR PLUS se prezintă ca alternativă la administrațiile locale, conduse sub diferite formule de PNL, PDL, PSD. PLUS Brașov s-a constituit recent, pe 29 iulie 2019 având alegerile pentru organizația județeană.

Convenția Județeană Plus din 29 iulie a adus noi nume pe scena politică locală. Preşedinte al filialei Braşov a fost ales Ovidiu Şuteu, alături de echipa sa, cu patru patru membri ai Biroului Filialei Judeţene Braşov: Nicolae Iorga, Simona Tulbure, Alexandru Anghel şi Lucian Victor Cazacu, cei trei membri ai Comisiei Judeţene de Integritate şi Arbitraj Braşov: Zoltan Szenner, Laura Elena Lefter şi Luminiţa Puia, cei trei membri ai Comisiei Judeţene de Cenzori: Ovidiu Radu, Marius Ciprian Munteanu şi Mihăiţă Crăciun.

În acest birou politic regăsim numele lui Cazacu Lucian, care în vara lui 2017 a fost în discuții cu USR pentru a fi candidatul USR Râșnov la funcția de Primar, în alegerile parțiale din 2017. La acea vreme, USR Brașov dorea să înființeze filiala Râșnov și să participe la alegerile pentru primar. Reamintim că această funcție a devenit vacantă în urma mutării lui Adrian Veștea de pe funcția de primar al Râșnovului pe funcția de președinte al CJ Brașov.

Numai că lucrurile nu s-au legat, iar USR Brașov a respins oferta lui Cazacu Lucian. Acesta propunea la acea vreme să vină cu o echipă alcătuită de el, să înființeze filiala USR Râșnov și să organizeze campania. Oferta a fost unul din motivele respingerii, dar cel mai important motiv a fost gradul de rudenie a lui Cazacu Lucian cu Adrian Veștea, aceștia fiind veri.

Pot relațiile de rudenie să încurce colaborările/jocurile politice? Reprezentanții USR și PLUS spun că situația din 2017 și relația de rudenie dintre Cazacu Lucian și Adrian Veștea nu sunt probleme și că lucrurile merg bine pe partea de colaborare.

Cazacu Lucian a precizat că în 2017 între el și USR a fost doar o discuție și că a fost decizia sa de a nu intra la acel moment în lupta politică. În plus, gradul de rudenie nu este un impediment în a-și face treaba în mod integru din punct de vedere politic.

Poate exista o coabitare între PNL și Alianța USR PLUS pentru alegerile locale? Sau între PNL și oricare din cele două partide, în funcție de „nevoile” politice locale?

PNL Brașov tot pierde membri cu profil public. Până acum au plecat Gheorghe Ialomițianu, Mariana Câju – fost consilier CJ, Claudiu Cornea – fost consilier CJ, Miklos Gantz – fost administrator public Primăria Brașov, Sergiu Chifu  – fost consilier local Brașov, Radu Constantin Iov – fost consilier local Brașov, plus retragerea lui Cătălin Munteanu de pe funcția de primar al Codlei. Există zvonuri cum că și alți membri PNL Brașov vor să părăsească organizația, zvonuri negate de Adrian Veștea, care a precizat că nu mai sunt alte demisii depuse la secretariatul organizației.

Poate să fie o strategie a PNL Brașov „coabitarea” cu alte formațiuni/alianțe politice pentru a-și putea păstra controlul în localitățile pe care le au în acest moment și în următorul mandat?

Adrian Veștea a precizat că în politică totul e posibil și că este foarte probabil să existe alianțe, în Râșnov, în alte localități sau chiar la nivelul județului.

Rămâne de văzut cum se așează toate aceste lucruri în contextul în care Alianța USR PLUS spune că face o altfel de politică. Este alianța aceasta alternativa la politica de până acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published.