Primăria Brașov a semnat contractul pentru realizarea Sistemului Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului

Primăria Brașov anunță că a semnat astăzi contractul pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov”, investiție prin intermediul căreia municipalitatea își propune prioritizarea transportului public, fluidizarea traficului pentru toți participanții, înființarea unui centru de monitorizare și creșterea siguranței pe drumurile publice.

Cu privire la acest proiect trebuie precizat că este unul început de administrația Scripcaru, un proiect pe care administrația Coliban a ales să-l continue, deși este unul dintre cele mai slabe proiecte. Fac o paranteză aici, primarul Allen Coliban scria pe Facebook că el nu se laudă cu proiectele lui Scripcaru. Așa e, nu se laudă cu ele, dar le implementează.

Un proiect despre care Primăria Brașov a comunicat generalități și niciodată vreo documentație, deși acesta condiționează toate proiectele velo. Nici măcar în cadrul grupului de lucru al proiectului Calea Verde nu a fost pusă la dispoziție documentația proiectului Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov.

Documentația am publicat-o pe Litera 9 doar în momentul în care Primăria Brașov a lansat procedura de licitație pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări.

Primăria Brașov spune că obiectivele sistemului centralizat de monitorizare și control al traficului în municipiul Brașov sunt:

– gestionarea traficului aferent transportului public, prin implementarea unor măsuri și sisteme tehnice: prioritizarea transportului public și coordonare rutieră, monitorizare și analiză video, echipamente de semaforizare/semnalizare în intersecții și treceri de pietoni, puncte fixe și senzori pentru realizarea măsurătorilor din trafic în zonele aglomerate, senzori de mediu;

– realizarea unui centru de monitorizare și control al traficului, în vederea asigurării fluidizării și prioritizării traficului aferent transportului public;

– optimizarea utilizării parcărilor prin instalarea de senzori de parcare, inclusiv prin reglementarea politicii parcărilor.

Dar nu spune că giratorii vor fi păstrate, că trecerile de pietoni vor rămâne la fel. De fapt, vine cu o soluție de compromis, aceea că vor pune semafoare la anumite treceri de pietoni și în anumite intersecții. Ori acest lucru arată că situația existentă este una problematică, iar fluidizarea traficului, mult invocată de administrația PNL, nu a funcționat.

Contractul a fost semnat cu asocierea dintre Flash Lighting Services (lider) și Urban Scope. De altfel, asocierea a fost singura care a depus ofertă.

Valoarea acestei achiziții este de aproape 30 de milioane de lei (29.468.500,00 lei fără TVA), proiectul beneficiind de finanțare prin Programul Operațional Regional. Valoarea nerambursabilă a cheltuielilor eligibile este de 98%. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Pe lângă cei doi ofertanți, din asociere fac parte și următorii subcontractanți: SolvIT Networks SRL, Altimate, Blue Road, Swarco Traffic Romania, Protehnic Instal Hvac S.R.L., Aua Tech Support, Proconstruct S.R.L.

Leave a Reply

Your email address will not be published.