Primăria Brașov a semnat contractul pentru construirea grădiniței pe str. Ioan Socec

Primăria Brașov continuă cel mai ambițios program din România de dezvoltare a infrastructurii educaționale preșcolare, respectiv construirea a 5 creșe (dintre care două sunt finalizate) și 8 grădinițe (una finalizată).

A treia grădiniță care va fi construită în cadrul acestui program – după ce anul trecut s-au finalizat lucrările la grădinița de pe str. Ioan Popasu, iar la cea din Noua au început lucrările de construire – este cea de pe str. Ioan Socec, pentru care Primăria Brașov a semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea dintre ICCO Facility Management Brașov și  Tekton Engineers & Partners București

Brașovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educației ante și preșcolare și are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creșe și grădinițe în toate cartierele unde există o astfel de cerere. Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, să aibă un loc la grădiniță, iar cei de peste 2 ani un loc la creșă. Zilele trecute am semnat contractul pentru construirea celei de a treia grădinițe din acest program, cea din campusul preșcolar de pe Ioan Socec, care include și o creșă. Va fi o unitate de învățământ în care vrem ca micuții să învețe să iubească natura și să se bucure de ea. Ei vor avea o mică grădină botanică, dar și o grădină senzorială, unde vor putea să se plimbe pe alei realizate din diferite tipuri de materiale: pietriș, coajă de copac, lemn în diferite forme, care le stimulează simțurile tactile. De asemenea, va asigura și facilități pentru copiii cu deficiențe de vedere: marcaje tactile de ghidare, indicatoare scrise limbaj Braille, treceri dintr-o încăpere în alta fără prag. Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională pe care o administrație o poate pune la dispoziție”, a declarat primarul Allen Coliban.

Investiția constă în construirea unui grădinițe cu program prelungit, având o capacitate de 216 – 240 de locuri, distribuite în 12 săli la nivelul parterului și al etajului. În fiecare grupă vor fi 8-20 de copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Din punct de vedere structural, investiția este compusă din:

  • corp de clădire pe demisol parțial, parter și etaj;
  • bucătărie și spațiu pentru luat masa;
  • loc de joacă;
  • teren de sport descoperit;
  • amenajări peisagistice ce constau în grădină botanică (jardiniere/bacuri speciale din lemn de diferite dimensiuni, în vederea multiplicării materialului dendro-floricol) și grădină senzorială (alei din diferite tipuri de materiale: pietriș, coajă de copac, lemn în diferite forme susținute conceptual de diferite plante perene, pentru a stimula simțurile tactile ale utilizatorilor);
  • spații verzi și alei pietonale.

Termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni, din care etapa de proiectare este de 6 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 18 luni.

Valoarea lucrărilor de proiectare și construire este de 15.615327,5 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.