Primăria Brașov a lansat apelul de finanțare pentru proiectele de mediu

Primăria Municipiului Brașov a lansat astăzi, 17 februarie, apelul de proiecte pentru mediu,  dedicate organizațiilor care desfășoară activități nonprofit de informare, educare și conștientizare în domeniile sustenabilitate urbană, ecologie, protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice. Data limită pentru depunerea propunerilor este 20 martie 2022, ora 14.00. Pe lângă posibilitatea de a aplica atât online cât și fizic, concursul local de proiecte de mediu pentru 2023 vine cu o abordare mai deschisă în ceea ce privește posibilitățile de finanțare. Conform ghidului de finanțare, pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să includă minim o activitate dedicată publicului larg în perioada desfășurării celei de a treia ediții a Forumului Orașelor Verzi, respectiv 4 – 10 septembrie 2023.

Am lansat Ghidul de finanțare pentru proiecte de mediu destinat societății civile brașovene, cu o alocare financiară mărită față de anul trecut. Anul trecut am avut 500.000 de lei, anul acesta sunt 600.000 de lei pentru proiecte de mediu, proiecte care ar trebui să aibă cel puțin o componentă care să se desfășoare în perioada Forumului Orașelor Verzi, o componentă adresată publicului larg, publicului brașovean. Invit toate ONG-urile active pe zona de mediu, pe toți cei care desfășoară activități de educație și de conștientizare pe o astfel de temă foarte importantă pentru orașul ce își propune să devină Capitala Verde a României, să depună proiecte. Avem nevoie de aceste inițiative, pentru că atingerea obiectivelor de mediu pe care și le-a propus Brașovul aduce beneficii pentru noi toți”, a declarat primarul Allen Coliban.

Și în acest an vor fi sprijinite proiectele care se înscriu în următoarele arii tematice: „Mobilitate și transport alternativ“, „Managementul deșeurilor“, „Spații verzi și reconversie urbană“, „Calitatea aerului“ și „Energie regenerabilă“. Vor fi finanțate proiectele care au ca obiective informarea, conștientizarea și educarea cetățenilor din aceste arii tematice, fiind încurajate proiectele cât mai inovatoare, forma lor putând varia de la proiecte culturale (de tip expoziții, instalații multimedia, proiecții de film etc), la proiecte sportive (competiții, evenimente de sport de masă etc) și până la proiecte educative (ateliere creative, sesiuni de informare, dezbateri etc.).

Valoarea maximă care poate fi alocată unui singur proiect de mediu este de 100.000 de lei, contribuția beneficiarului fiind de 10%.

Potrivit Ghidului de finanțare, acordarea sumelor nerambursabile se realizează având la bază calitatea și originalitatea proiectului; relevanța; fezabilitatea; rezultatele așteptate, impactul și sustenabilitatea; modul în care a fost întocmit bugetul proiectului.

 

Calendarul pentru concursul de proiecte de mediu – 2023 este următorul:

17 februarie – 20 martie, ora 14.00 – Termenul de înregistrare a dosarelor de finanțare nerambursabilă;

21 – 27 martie – Verificarea conformității administrative, respectiv a eligibilității cererilor de finanțare (Etapa I);

28 martie – Afișarea listei cu proiectele eligibile în etapa I, respectiv lista cu proiectele care nu sunt eligibile;

29 martie – 11 aprilie – Analizarea și notarea proiectelor de către Comisia de Evaluare (Etapa a II-a);

12 – 13 aprilie – Publicarea listei cu proiectele selectate pentru finanțare, inclusiv punctajul obținut de fiecare proiect;

18 – 20 aprilie – Termenul pentru depunerea contestațiilor;

21 – 25 aprilie – Termenul pentru soluționarea contestațiilor;

26 aprilie – Publicarea listelor finale cu proiectele selectate pentru finanțare.

 

Adresa la care pot fi depuse propunerile de proiecte sunt: Centrul de Informare pentru Cetățeni – masa 6 și masa 7, sediul Primăriei Municipiului Brașov, b-dul. Eroilor nr. 8, cod poștal 50007, Brașov sau online, la https://finantare.primariabrasovenilor.ro/mediu/2023 (accesați butonul „Aplică acum!” din această pagină).

Leave a Reply

Your email address will not be published.