Lansare de carte | Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets cu Elena Vlădăreanu și Bogdan Ghiu

Vă invităm în Tipografia, vineri, 29 Noiembrie, de la ora 19:00, la ediția cu numărul 45 a clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets în cadrul căreia o să fie prezentate cele mai noi volume de poezie publicate în colecția Vorpal a editurii Nemira.

Este vorba despre „minunata lume disney” de Elena Vlădăreanu și „Cu Orice e posibil” de Bogdan Ghiu. Ca warm up vom avea lectura tinerei poete brașovene Mihaela Szabo. Evenimentul va fi moderat de coordonatoare colecției Vorpal Svetlana Cârstean, de Adrian Lăcătuș și Robert Gabriel Elekes.

Afiș de Roxa Târziu.

Elena Vlădăreanu s-a născut în 1981, în Medgidia (Constanța). A absolvit Facultatea de Litere a Universității București și masteratul interdisciplinar Spectacol, Multimedia, Societate al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din București. În prezent este doctorandă în studii culturale tot la CESI.

După debutul din 2002, cu volumul Pagini, a publicat mai multe volume de poezie, cel mai recent fiind Bani. Muncă. Timp liber (2017, Nemira). Volumul spațiu privat din 2009 a apărut în Italia, la Editura Pietre Vive, în traducerea lui Gabriele di Palma, și în 2018 în Bulgaria, la Editura Gutenberg, în traducerea Lorei Nenkovska.

În domeniul teatral, lucrează cu Robert Bălan, creând împreună mai multe proiecte atât pentru copii, cât și pentru adulți, cel mai recent fiind Secrete de familie, premiera a avut loc înnoiembrie 2019. În decembrie 2018 a inițiat proiectul Premiile Sofia Nădejde, sub egida căruia se desfășoară Gala Premiilor Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei. Trăiește și lucrează în București.

Bogdan Ghiu scrie și publică poezie, eseuri (despre literatură, filosofie, media, artă contemporană, arhitectură, teoria și pedagogia traducerii, politică) și traduceri din filosofia și literatura franceză. În momentul de față susține două rubrici săptămânale (în Observator cultural și pe LiterNet) și o rubrică cotidiană despre oraș (la Radio România Cultural). Cele mai recente apariții sunt eseurile Linia de producție. Lucrând cu arta (2014) și Totul trebuie tradus.

Noua paradigmă (un manifest) (2015) și culegerea Opera poetică (2017). Are în pregătire o nouă lucrare despre traducere (reBAbel) și o carte despre București (Un oraș pe drumuri). Precedenta carte de poeme, (Poemul din carton) Urme de distrugere pe Marte, a apărut în 2006.

Mihaela Szabo s-a născut pe 29 mai 1994 în Brașov și a fost crescută în satul Măgura de bunici până la vârsta de 4 ani.

A fost studenta Facultatății de Litere din Brasov pentru doi ani, în prezent studentă în anul 3 la Facultatea de Psihologie din Brașov. E pasionată de film și munte.

Un eveniment Avanpost Cultural Tipografia.
Rezervări la: 0722373090.

Leave a Reply

Your email address will not be published.