Desantul PNL la Brașov continuă cu vizita ministrului Nelu Tătaru. Acesta laudă autoritățile locale pentru buna gestionare a pandemiei

Nu a trecut mult timp de la vizita Ministrului Mediului Costel Alexe și laudele acestuia pentru George Scripcaru pentru „realizările” de la Fin Eco.

Vizita de la Brașov a ministrului mediului, Costel Alexe, a fost a șasea din seria începută de PNL de la preluarea Guvernului. În șase luni au venit la Brașov: de două ori premierul Ludovic Orban, de trei ori ministrul mediului Costel Alexe și o dată ministrul fondurilor europene Ioan Marcel Boloș. A mai fost și ministrul transporturilor Lucian Bode la una din vizitele premierului. Nu iau în calcul și vizitele neanunțate ale ministrului sănătății, Nelu Tătaru, pentru că ele au fost legate direct de situația pandemiei.

Aceste vizite au fost pur electorale, prin care PNL-ul arată o susținere de la nivel național pentru candidații Adrian Veștea la județ și George Scripcaru la municipiul Brașov. Cele șase vizite au avut scopul de a contracara nemulțumirile față de George Scripcaru și Adrian Veștea cu privire la problemele existente în Brașov. Cea mai recentă și mai elocventă este vizita de azi a Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a șaptea dintr-un șir început cu șase luni în urmă.

Cred că vizitele vor continua până pe 27 septembrie, data alegerilor locale. Dar este uimitor să vezi cum Ministrul Sănătății laudă autoritățile locale pentru buna gestionare a pandemiei în contextul în care Brașovul bifează numere mari de infectați Covid-19 de la zi la zi. „Vorbeam că este locul trei după Suceava și București. Nu putem nega acest număr de cazuri, dar, în același timp, situația este sub control. Avem un număr mare de testări, un număr mare de laboratoare, deci, implicit, un număr mare de cazuri pozitive. Acest număr mare de cazuri a fost bine gestionat”, a spus Nelu Tătaru.

Asistăm la un joc electoral, care nu are ca obiectiv decât să-i scoată câștigători pe George Scripcaru și Adrian Veștea la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Și totul pe sănătatea oamenilor și pe bani publici.

Piesă electorală în trei acte: unul la Consiliul Județean Brașov (vedeți video de mai sus), al doilea la Primăria Brașov și al treilea act la CATTIA

Toată vizita de azi a Ministrului Sănătății a constat doar în declarații în care ne-a spus că totul e bine, că sunt locuri în spitale, că sunt paturi ATI, că situația este sub control, că nu-i nicio problemă și ce bine se descurcă autoritățile locale. Totul s-a desfășurat în niște întâlniri regizate, cu transmisii live, fără accesul presei. Iar spre final, au alocat și 30 de minute pentru o conferință de presă într-un cadru complet nepotrivit pentru acestea.

În continuare nu se fac publice situațiile reale din spitale și de la DSP, dar ni se spune cât de mulți bani se bagă în spitale. În actul întâi de la Consiliul Județean, Adrian Veștea se laudă că e singurul județ care face un spital modular. Numai că a uitat să spună că spitalul modular ATI de la Județean este inițiativa Fundației Hera, după modelul Elias, care a și pus la dispoziție proiectul tehnic. Domnul Veștea să explice situația cu licitația controversată pentru modular, de ce au început lucrările cu o lună mai târziu, în contextul în care pe 20 iulie se împlinește termenul de finalizare. Să ne mai spună, în contextul în care mai trebuie aproximativ 28 de milioane lei pentru dotare, pe lângă cele aproximativ 12 milioane lei de la construcție, când vom avea modularul ATI funcțional?

Actul electoral de la Primăria Brașov a avut ca subiect Spitalul Regional Brașov. Asupra acestui spital revin în alt articol. Dar vedeți din imaginile următoare că nu s-a spus nimic concret. Rămâne deocamdată promisiunea ministrului „Ministerul Sănătății se implică total în construirea Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov”.

Piesa electorală se încheie la CATTIA, cu actul al treilea, unde jurnaliștii au avut la dispoziție aproximativ 10-15 minute pentru întrebări. Indiferent de întrebare, răspunsurile date de ministru au fost generalități menite să încheie subiectul cât mai repede.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.