Curtea de Apel Brașov a respins cererea primarului din Dumbrăvița, demers ce viza anularea raportului ANI prin care Popa Zachiu a fost declarat în stare de incompatibilitate

În martie 2022 scriam de faptul că Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului din Dumbrăvița, Popa Zachiu. ANI preciza că: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 octombrie 2016 – 08 septembrie 2020, întrucât a deținut calitatea de membru în C.A. al Grădiniței cu Program Normal Dumbrăvița, consiliu din a cărui componență a făcut parte și cumnata persoanei evaluate, director al unității de învățământ, încălcând astfel, prevederile art. 7, alin. (4), lit. a) din Ordinul nr. 4619/2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliului de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar.”

Primarul Popa Zachiu a mers în instanța de contencios administrativ cu demersul de anulare a raportului de evaluare ANI, nr. 8065/G/II/22.02.2022.

Pe data de 19 decembrie 2022, Curtea de Apel Brașov a respins cererea având ca obiect anularea raportului de evaluare nr. 8065/G/II/22.02.2022 al ANI.

Solutia pe scurt, așa cum a fost publicată pe portalul instanței: Respinge cererea reclamantului POPA ZACHIU de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Respinge ca rămasă fără obiect cererea reclamantului POPA ZACHIU de suspendare a cauzei până la pronunţarea unei hotărâri preliminare de către CJUE. Respinge cererea reclamantului POPA ZACHIU de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a întregii Legi nr. 176/2010. Respinge ca rămasă fără obiect cererea reclamantului POPA ZACHIU de suspendare a judecării cauzei până la pronunţarea de către CCR cu privire la excepţia invocată. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantului POPA ZACHIU, formulată în contradictoriu cu pârâtul AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, cerere având ca obiect anularea raportului de evaluare nr. 8065/G/II/22.02.2022 al ANI-Inspecţia de Integritate. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare, în ceea ce priveşte soluţia pronunţată asupra cererii de sesizare a CCR, şi în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia pronunţată asupra celorlalte cereri şi petite. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Braşov – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin.2 Cod procedură civilă, astăzi, 19.12.2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.