Primăria a decis mutarea stației RATBV de la Meșotă și achiziționarea unui pistol radar

Primăria Brașov anunță că a stabilit măsurile care vor fi luate pentru reducerea riscului de accidente pe Kogălniceanu, zona Meșotă: mutarea stației RATBV, achiziția unui pistol radar și montarea unor panouri de informare cu privire la depășierea vitezei locale.

La Comisia de Circulație din această săptămână, în urma discuțiilor cu conducerea Poliției Municipiului Brașov, s-au stabilit măsurile care vor fi luate pentru reducerea riscului de accidente în zona C.N. Ioan Meșotă.
Astfel, reprezentanții operatorului de transport, împreună cu cei ai Primăriei Brașov, analizează cea mai bună variantă de mutare a stației RAT BV din față de la Meșotă, în tronsonul cuprins între intersecția b-dul M. Kogălniceanu cu b-dul Victoriei și intersecția cu str. Bihorului. Zona stației din față de la Meșotă, la limita cu carosabilul, va fi amenajată ca zonă verde, cu copaci, și cu elemente de siguranță, astfel încât șoferii care nu respectă viteza legală și scapă mașina de sub control să nu mai ajungă pe trotuar.

Înainte de această zonă sensibilă, Municipalitatea va monta un sistem de măsurare și informare a șoferilor cu privire la depășirea vitezei legale. Acest sistem va măsura viteza mașinilor pe fiecare bandă în parte, îi va informa pe șoferi cu privire la viteza mașinii, precum și, în cazul depășirii vitezei legale, vor fi postate mesaje de conștientizare a riscului la care se supun, precum și a prevederilor legale pe care le încalcă.

Totodată, Primăria Brașov a demarat procedura pentru achiziționarea unui sistem radar tip „pistol” (sistem laser de masurare a vitezei TruCAM2). Acesta va fi pus la dispoziția Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov (prin aceeași procedură care a fost făcută și cu ISU) și va fi utilizat exclusiv pe teritoriul municipiului Brașov”, a anunțat Primăria Brașov.

Specialiștii în mobilitate urbană, cei care lipsesc din Primăria Brașov, avertizează că panourile și indicatoare nu sunt cele mai eficiente mijloace pentru a determina conducătorii auto să reducă viteza, ci modul în care facem infrastructura rutieră.

Faptul că se mută stația RATBV arată faptul că autoritățile știu că măsurile nu sunt sufiecient de eficiente și că ele nu vor duce la reducerea vitezei.

Practic, măsurile nu atacă problema de fond, aceea a infrastructurii prost făcute, dedicată mașinilor, care încurajează viteza. Dar știm că aceasta este abordarea administrației Scripcaru și reamintesc cazuri când treceri de pietoni au fost desființate sau mutate după ce pietoni angajați în traversare au fost accidentați.

Achiziția pistolului radar făcută de Primăria Brașov și punerea acestuia la dispoziția IPJ ridică un mare semn de întrebare. Poliția rutieră nu are în dotare un astfel de echipament? Și dacă nu are, de ce nu au achiziționat? Accidente în Brașov sunt an de an, cu morți și răniți, nu e o noutate.

Și dacă se voia o măsură care să accioneze permanent în zona Meșotă, de ce nu s-a ales un radar fix, care să funcționeze 24 din 24.

Despre Sistemul Laser de masurare a vitezei TruCAM2

TruCAM2 ofera pe langa fotografia la rezolutie HD si un clip video. O imagine poate valora cat o mie de cuvinte, dar un filmulet video ofera intreaga poveste. De data aceasta camera este complet automatizata atat din punct de vedere al claritatii cat si al luminozitatii.

Este mai mult decat un instrument de masurare a vitezei cu camera video; datele furnizate de acesta pot fi introduse intr-o retea GIS (Geographic Information System). Acest lucru este crucial pentru folosirea eficienta a personalului si a resurselor cand si exact acolo unde este nevoie. Folosind modemul WiFi dispozitivul poate sa transmita securizat datele catre un operator aflat in vecinatate, acesta putand sa vizualizeze imediat inregistrarile facute de operatorul pistolului.

Este capabil sa identifice mai multe violari ale vitezei, chiar si in trafic dens. Avand un processor mai rapid, TruCAM II este capabil sa inregistreze abateri succesive instantaneu.
Poseda o serie de facilitati unice, cum ar fi posibilitatea detectarii distantei dintre vehicule (DBC – Distance Between Cars), urmarirea unei tinte atat din fata cat si din spate (detectarea motocicletelor care nu au numar pe fata) sau diferentierea vitezelor intre autoturisme si vehicule comerciale (Dual Speed Mode).
Nu poate fi detectat sau bruiat de nici un sistem antilaser gasit in comert.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.