Primăria Brașov anunța luni, pe 25 noiembrie, că vor începe niște foraje necesare realizării unui studiu geotehnic, care presupun „închidere acces sens giratoriu Calea București – Zizinului – Toamnei – 15 Noimebrie pentru autovehiculele care circulă pe direcția str. Zizinului spre Calea București si cele de pe Calea București care efectuează manevra de întoarcere pe Calea București, în sensul giratoriu.”
Începând de marți, 26 noiembrie, ora 08:30, pentru efectuarea unor foraje necesare realizării studiului geotehnic, în cadrul contractului pe care municipalitatea îl are cu SC Bridge Consult pentru realizarea studiului de fezabilitate de amenajare a acestei intersecții, va fi restricționat accesul autovehiculelor care circulă pe direcția Zizinului – Calea București, precum și a celor de pe Calea București care efectuează manevra de întoarcere.
Aceste restricții vor dura aproximativ o săptămână. Circulația pe direcția 15 Noiembrie – Zizinului și Calea București sau Zizinului – Toamnei nu va fi afectată. Menționăm că în cadrul contractului pentru soluțiile de reamenajare a acestei intersecții, proiecul trebuie să conțină și o propunere de amenajarea a unui pasaj denivelat.
Două zile mai târziu, Primăria anunță că aceste foraje nu se pot face pentru că „s-a constatat existența mai multor rețele”. „Referitor foraj realizare studiu geotehnic in zona sensului giratoriu de la „Trei alimentare”. În urma realizării sondajelor în zona intersecției str. 15 Noiembrie – Calea București – Zizinului – Toamnei s-a constatat existența mai multor rețele, ceea ce face imposibilă realizarea forajului. În urma discuțiilor cu reprezentanții companiilor de rețele, precum și cu cei ai Poliției Național și a celei Locale, a fost identificată o altă zonă. Perimetrul în care se vor efectua aceste foraje nu afectează circulația autovehiculelor.” Ca urmare a acestei descoperiri se ridică restricția de trafic planificată.
Cum, Primăria nu știe unde sunt sistemele de rețele pe străzile Brașovului? Nu are o hartă cu amplasamentul acestor rețele?
Acest lucru ridică niște întrebări. Lucrările de introducere rețele nu au fost autorizate de Primărie? Rețeliștilor nu li s-a cerut să depună o situație și hărțile cu amplasamentele rețelelor? Cum s-au făcut toate aceste lucrări până acum?
Mai mult, această situație poate genera costuri suplimentare în momentul realizării lucrărilor de amenajare a intersecției. Toată rețelistica din subteran va trebui reașezată în momentul lucrărilor.
Leave a Reply