Astăzi am scris despre situația de la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov, aceea în care directorul Dan Cogălniceanu a preluat pe persoană fizică pagina de Facebook a instituției. În acel articol am inclus și precizarea venită din partea Teatrului, aceea că pagina nu era cea oficială.
Tot astăzi, la ora 15:17 a venit și un mesaj din partea domnului director în care spune:
„Pagina de Facebook care a iscat discuții a reprezentat o soluție temporară de comunicare. Această pagină a devenit inactivă începând din 2019, de când pagina oficială a TSA este:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063566854790
Modificarea paginii a avut scopul de a îndrepta atenția publicului spectator asupra paginii oficiale active a TSA. Așadar, vă rugăm respectuos să urmăriți și să promovați pagina oficială!
Materialele care privesc instituția vor fi șterse, iar această pagină va fi desființată!
Vă mulțumim!
Dan Cogălniceanu, Manager TSA”
În acest mesaj confirmă faptul că pagina pe care a preluat-o pe persoană fizică era pagina oficială a Teatrului, dar despre care spune că „a reprezentat o soluție temporară de comunicare”. Cum domnule director, din 2015 pagina era soluție temporară? Și de ce nu a fost făcută soluție finală în tot acest timp? Nu cumva veniți cu acest argument doar ca să vă justificați preluarea?
Mai mult, domnul director spune că „această pagină a devenit inactivă începând din 2019”. Ori această afirmație nu este adevărată. Am verificat pagina pe care a preluat-o și doar în perioada 1 – 20 octombrie 2020 au fost făcute 26 de postări. Vedeți print screenurile.
Și dacă verificați pe pagina de Facebook, o să găsiți multe postări făcute și până în octombrie 2020, desigur, dacă nu au fost șterse.
Observați că în mesajul său, domnul Dan Cogălniceanu spune că „materialele care privesc instituția vor fi șterse, iar această pagină va fi desființată!”. Adică munca de promovare a Teatrului, din 2015 până în octombrie 2020 va fi ștearsă, doar pentru că domnul director nu este dispus să-și recunoască greșeala. Asta înseamnă că instituția pierde o pagină de promovare cu 12.127 de likeuri.
Nu, pagina de Facebook a instituției nu ar trebui desființată pentru a acoperi greșeala celui care conduce instituția, ci redată instituției. Iar domnul director să explice de ce această pagină a fost trecută în standby de la finalul lui octombrie 2020 și a fost făcută o nouă pagină, de la zero.
Leave a Reply