2024 în Munții Făgăraș. Imagini surprinse de Fundația Conservation Carpathia

Într-o lume în care natura se distruge într-un ritm alarmant, Fundația Conservation Carpathia atrage atenția asupra Munților Făgăraș, o zonă care se mândrește cu cea mai întinsă suprafață neîntreruptă de păduri cu înaltă valoare naturală, care adăpostesc populații sănătoase și reprezentative de lupi, urși, râși, și care merită să fie protejate sub forma unui parc național. Fundația a surprins și anul acesta viața sălbatică a Munților Făgăraș într-un montaj video.

Fundația Conservation Carpathia este o organizație neguvernamentală românească ce dezvoltă de 15 ani proiecte pentru natură și oameni, atrage atenția asupra naturii extrem de valoroase pe care o mai au Munții Făgăraș ai României, printr‑un video care aduce în prim plan viața mai puțin văzută a naturii. Video‑ul surprinde timp de un an o multitudine de specii de animale sălbatice și comportamentul acestora. Lupi, râși, urși, cerbi, căprioare, zimbri, castori, mistreți și diverse specii de păsări își urmează viața de zi cu zi în mijlocul Munților Făgăraș. Pentru a proteja aceste specii, dar și pentru a le asigura un habitat, o casă care să le ofere condiții optime de trai, Fundația Conservation Carpathia atrage atenția că este nevoie ca natura Munților Făgăraș să fie păstrată sub forma unui parc național.

Fundația Conservation Carpathia a fost creată în urmă cu 15 ani, fiind este cel mai mare proiect privat de conservare a pădurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. Din 2009, Fundația a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud‑estul Carpaților Meridionali, achiziționându‑le cu scop de conservare, a plantat peste 4,1 milioane de puieți și a reconstruit ecologic peste 1.991 ha afectate de tăieri, și a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee. Din 2019, Fundația a reintrodus 80 de zimbri în Munții Făgăraș și mai derulează un proiect de reintroducere a castorilor în partea de sud a acestor munți. De asemenea, organizația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.

Video: Fundația Conservațion Carpathia

Leave a Reply

Your email address will not be published.