Stadiul noului spital al Brașovului după vizita ministrului Boloș, văzut prin două declarații: una a lui Allen Coliban, alta a lui Adrian Veștea. Rezultatul: suntem în aceeași transparență ca pe vremea lui Scripcaru

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a făcut astăzi o vizită la Brașov. Aceasta pare să fie o continuare a vizitelor electorale începute dinaintea alegerelilor locale. Acesta a venit să asigure Brașovul de spijinul pe care Ministerul pe care-l conduce îl va oferi proiectelor din județ: investiții la spitalele aflate în subordinea CJ Brașov, oportunităţile de finanţare destinate unităţilor de învămământ centenare din județ, transportul public metropolitan, Spitalul Regional de Urgenţă Braşov și extinderea domeniului schiabil.

Despre Noul Spital al Brașovului, ministrul a spus: „Este un proiect care se cifrează la 400 de milioane de euro, având un număr de peste 800 de paturi, un proiect pe care avem toate şansele să-l implementăm în cadrul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă a Uniunii Europene. Este un proiect care va schimba în totalitate calitatea serviciului medical în judeţul Braşov şi am toată încrederea că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi colegii săi care se ocupă de domeniul sanitar vor face toate demersurile necesare pentru ca proiectul să poată fi dus la bun sfârşit”.

În continuare vedeți declarațiile primarului Allen Coliban și ale președintelui CJ Brașov, Adrian Veștea.

Allen Coliban:

„A fost o întâlnire foarte utilă, o întâlnire pe care o avem periodic cu Ministerul Fondurilor Europene, în care am făcut o trecere în revistă a principalelor proiecte pe care Brașovul intenționează să le depună pe Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectele principale sunt Spitalul Regional, unde suntem în grafic și am primit asigurări că ne vom afla în prima serie de spitale ce vor fi finanțate, vorbim despre transportul metropolitan feroviar – iar aici am primit felicitări pentru stadiul în care ne aflăm, Brașovul fiind într-o poziție foarte bună comparativ cu alte proiecte din țară – și extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov și transformarea Poienii Brașov într-o stațiune de patru anotimpuri, unde avem documentațiile pregătite, dar trebuie să le adunăm într-un proiect unic, cu indicatori agregați”.

Adrian Veștea:

Este clar că trebuie să avem studiul de fezabilitate finalizat până în februarie 2021, astfel încât să-l putem depune şi să găsim o formulă asociativă pentru a fi eligibili pe fondurile europene. Având în vedere că s-au conturat deja zece proiecte de noi spitale în întreaga ţară, care ar putea să fie finanţate prin Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, trebuie să fim pregătiţi, să nu ratăm această oportunitate importantă”.

După aceste declarații ar trebui oare să înțelegem că Allen Coliban a renunțat la ideea unui spital de 1500 de paturi? Proiectul rămâne așa cum l-a început George Scripcaru? De ce este Planul Național de Redresare şi Rezilienţă atât de important? Ce sumă vine de la PNRR pentru spital? Nu se poate renunța la PNRR pentru a se face documentația necesară pentru 1500 de paturi? O sursă de bani ar putea fi alocată prin anularea Sălii Polivalente pe amplasamentul de la Municipal, că tot e umflată nota de preț și terenul nepotrivit. Sau poate Ministerul nu acceptă creșterea numărului de paturi de la 800 la 1500?

Sunt multe întrebări pe care le aveam înainte de alegeri. Aceleași întrebări rămân și după alegeri, cu transparență ca pe vremea lui George Scripcaru.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.