O nouă propunere-dorință a primarului Brașovului a fost prezentată în ședința CL Brașov din 15 noiembrie 2019. Este vorba de realizare a două stadioane, unul cu o capacitate de 12.000 de locuri și unul cu o capacitate de 35.000 de locuri.
George Scripcaru spune că specificul zonei unde se află Grupul Școlar Sportiv Brașovia este de sport, mai ales că lângă urmează să se construiască Complexul Multifuncțional Sala Polivalentă Brașov. Acesta propune ca terenul pe care se află Grupul Sportiv Școlar Brașovia să fie regândit și să includă un stadion cu o capacitate de 35.000 de locuri. Este vorba de baza sportivă „Ion Voicu Vulcăneanu”, care dispune de 5 terenuri de fotbal, un teren de minifotbal, o sală de jocuri sportive și un pavilion administrativ (birouri, secretariat, contabilitate, sală festivă, sala de ședințe), vizate de primar.
Imaginea prezentată de George Scripcaru în ședința CL Brașov din 15 noiembrie este făcută în cadrul proiectului de realizare a Sălii Polivalente, de către echipa condusă de arhitectul Șerban Țigănaș.
Ca și în cazul proiectului pentru amenjarea clădirii Gării Brașov, marca George Scripcaru, și aici găsim o dorință personală a primarului Brașovului, de realizarea a unui nou stadion, în contextul în care, la rectificarea bugetară din noiembrie 2019 a alocat bani pentru modernizarea stadionului Tineretului. Despre Tineretului spune că va fi cu o capacitate de 12.000 de locuri și va fi acoperit.
Stadionul de fotbal de la Municipal este doar o dorință a primarului, care a folosit echipa de proiect de la Sala Polivalentă să-i deseneze un stadion, astfel, putând să ne arate ce intenții mai are. Numai că Grupul Sportiv Școlar Brașovia este în subordinea Ministerului Educației, lucru care se pare că-l încurcă pe edil.
În final, trebuie să întrebăm, este nevoie de două stadioane? Dacă ne uităm la performanța fotbalului românesc aș spune că banii pe al doilea stadion sunt bani cheltuiți ineficient. Dacă ne mai uităm și la personajele din fotbalul românesc, Nicolae, Becali, Dragomir, aș spune că nu o să mai avem performanță în fotbal. La Brașov, echipa de fotbal este în Liga a III-a, lucru care confirmă managementul defectuos de-a lungul timpului. Așadar, ar trebui să fie realizarea unui al doilea stadion o prioritate pentru Brașov? Sau poate ar trebui investit în facilități de cartier pentru sport de masă?
Leave a Reply