Pandemia a grăbit procese și a schimbat modul în care facem lucrurile în organizații. A redefinit piața muncii și a adus cu sine șocuri – pentru manageri și pentru angajați.
A făcut ca atât angajatorii, cât și angajații să se adapteze la „noul normal”, dar a arătat și date interesante cu privire la productivitate.
Telemunca schimbă raportul de putere între angajat și angajator, angajații care dețin anumite abilități putând să se angajeze oriunde în lume. Practic, dacă până acum companiile aveau concurență în mare parte pe plan local, cel mult național, acum granițele muncii se deschid și mai mult: concurența devine întreaga lume.
Companiile care vor încerca să revină la „vechiul normal” vor fi cele mai afectate în piață. Ele trebuie să vină cu o nouă viziune, iar controlul care până acum era pe angajat, trebuie să devină managementul obiectivelor.
Urmărește discuția noastră pe tema telemuncii și lasă-ne comentariile și părerile tale.
Puteți trimite întrebări, comentarii și subiecte de interes pe care ați vrea să le abordăm pe viitor la adresa podcast.hr@litera9.com.
Podcast Litera 9 | Oameni – Perspective în Resurse Umane | Ep. 2 Tipuri de contracte de muncă – https://www.youtube.com/watch?v=EQThHOxy_A4
Podcast Litera 9 | Oameni – Perspective în Resurse Umane | Ep. 1 Rolul HR-ului în organizații – https://www.youtube.com/watch?v=W6QufE9wyuk
Anchor – https://anchor.fm/litera-9
Spotify – https://open.spotify.com/show/1mxeDfiGcVT5bylrnHr1Ss
Google Podcasts – https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy82NGI2YjJiNC9wb
Leave a Reply