Lecție de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu cu internet de la Starlink

O lecție unică! Urcăm și mutăm munții în clasele elevilor din România!  Cea mai dificilă misiune a echipei „Educație la Înălțime”, care transportă echipamente de transmisie și de filmare la peste 2500 de metri altitudine. O lecție realizată cu ajutorul sistemului de internet prin satelit dezvoltat de Elon Musk.

Doi tineri profesori, Sofia Gașpar și Costin Enache urcă pe culmile Bucegilor pentru o lecție specială de la stația meteorologică Omu, așezarea umană locuită permanent aflată la cea mai mare altitudine din România.

Lecția cuprinde informații despre diferența dintre vreme și climă, diferite practici populare pentru a prevedea vremea, istoria măsurătorilor meteorologice în lume și în România, cum se colectează datele la o stație meteo și cum se realizează o prognoză meteo. De asemenea, elevii vor afla despre datele anului 2022, considerat un an cu temperaturi record în Europa, despre schimbările climatice de pe Terra și cum sunt ele influențate de activitățile umane.

Lecția va cuprinde zboruri cu drona deasupra culmilor Bucegilor, invitați speciali și concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei.

În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitatul lor.

Tema principală a lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabila ODD 13 – Acțiune climatică.

„Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

De asemenea proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.