Părea să fie o zi ca oricare alta la Brașov, cu viteză pe drumurile municipiului, cu accidente, cu aglomerație și cu poluare. Însă administrația Scripcaru ne-a oferit o nouă măsură de profesionalism sau, mai corect spus, de lipsă de profesionalism.
La orele dimineții, într-o frumoasă zi de 30 ianuarie, o echipă de muncitori a fost văzută montând un limitator de viteză pe strada M. Kogălniceanu, pe porțiunea dintre Griviței și Colegiul Meșotă, acolo unde au locuri accidente cu frecvență ridicată în ultima vreme.
Câteva ore mai târziu limitatorul de viteză este demontat, așa cum se poate vedea în imaginile următoare.
Am încercat să înțeleg ce s-a întâmplat și concluzia este lipsa profesionalismului în administrația Scripcaru. Se vor supăra unii pentru această concluzie, dar bâlbâiala din 30 ianuarie este mult prea mare pentru a fi încadrată altfel.
Cu privire la această „realizare”, Primăria spune că „Poliția rutieră a solicitat instalarea acestui sistem de reducere a vitezei, ei identificând această soluție ca fiind cea mai bună pentru reducerea riscului de producere a accidentelor. Montarea lor se poate face după o discuție în comisia de circulație și un ordin de începere a lucrărilor. La momentul în care s-a făcut montarea nu exista acestă discuție și nici ordinul, așa că firma a trebuit sa readucă la starea inițială.” Mai trebuie precizat că firma care a montat și demontat limitatorul este sub contract cu Primăria Brașov.
În același timp, IPJ Brașov spune că „Poliția Municipiului Brașov-Biroul Poliției Rutiere a solicitat Primăriei municipiului Brașov, prin adresă scrisă, luarea de urgență a unor măsuri de sistematizare pe bdl. M. Kogălniceanu, după ce în prealabil o comisie formată din reprezentanți ai IPJ Bv, Primăriei Bv și RAT Bv, s-a deplasat la fața locului și, de comun acord, au stabilit necesitatea instalării unor măsuri de siguranță în zonă, pentru reducerea riscului de producere a accidentelor de circulație. Una dintre aceste măsuri, respectiv montarea limitatoarelor de viteză, a fost pusă în aplicare la data de 30 ianuarie a.c.”
Strada Kogălniceanu a devenit foarte periculoasă în momentul realizării marelui giratoriu, cam prin 2008, când Kogălniceanu și Toamnei devin străzi cu sens unic, transformând astfel Kogălniceanu într-o șosea de viteză cu șase benzi. Aceste măsuri de fluidizare a traficului din 2008 ale administrației Scripcaru, vin la doi ani după distrugerea tramvaiului și a unei importante părți a rețelei de troleibuz. Practic, capacitatea transportului a fost drastic redusă.
Leave a Reply