Se pare că a venit momentul închiderii canalului Timiș de pe strada Castanilor. De ce, nu știu? Primăria nu a comunicat nimic. Aștept un răspuns pe acest subiect.
Reamintesc că proiectul promenadei Castanilor a fost scos public în pline discuții despre poluarea din Brașov, în contextul în care stația de măsurare a calității aerului de pe Castanilor BV2, de la intersecția Ceasu Rău, dădea depășiri la PM 10. Tot atunci, George Scripcaru lua decizia de a muta stația într-o zonă în care știa sigur că nu vor mai fi raportate depășiri pe indicatorii măsurați, pe strada Memorandului.
Și iată ce indicatori buni are stația BV2, la data de 30 mai 2020. 1 și 2, adică excelent și foarte bun.
Așadar, problema de poluare a fost rezolvată! Nu mai măsurăm, nu mai avem, este modelul de lucru aici. Numai că ne furăm pălăria și o facem pe sănătatea noastră.
Anul trecut Comisia de Circulație si cea de Urbanism își dădea avizul pentru amenjarea canalului Timiș: „A fost avizată propunerea Primăriei Brașov pentru „Reamenajare maluri Canal Timiș, zonă verde și trotuare” – str. Castanilor”. Atunci credeam că i se face hatârul lui George Scripcaru, așa cum se întâmplă în multe situații.
Promenada Castanilor, o dorință a administrației condusă de George Scripcaru
Ajung să cred că proiectul promenadei de pe strada Castanilor a fost doar o diversiune pentru a justifica mutarea stației de măsurare a calității aerului BV2.
Promenada Castanilor este un alt exemplu de preluare a unei idei bune și aplicare deficitară a administrației Scripcaru. Ideea în sine este cea de punere în valoare a cursurilor de apă care traversează spațiul urban. Proiectul trebuie gândit pe întregul curs al canalului Timiș și se pretează perfect la un concurs internațional de soluții.
Avem un singur câștig după cele câteva luni de canal descoperit, după foarte mulți ani s-a mai făcut o decolmatare. Dar am văzut cu această ocazie și cât e de murdar canalul Timiș și că promenada Castanilor, așa cum a fost gândită, nu este un proiect realist.
Și dacă George Scripcaru vrea să ofere brașovenilor spații de promenadă și spații verzi, atunci să facă parcuri. Și sunt trei propuneri consistente în acest sens, care ar aduce cu adevărat o creșterea în calitatea spațiului urban din Brașov.
Dar până la parcuri, domnule primar, acum că închideți canalul Timiș, aduceți înapoi stația de măsurare a calității aerului BV2? Și cine plătește pentru aceste mutări?
Leave a Reply