FOTO A început marcarea arborilor de pe viitorul drum de legătură Cărămidăriei – Drumul Poienii

Ieri, au apărut pe internet poze cu arbori marcați pe poteca ce face legătura între zona cimitirului Șprenghi și drumul Poienii. Demersul pare să fie parte a proiectului de drum de legătură dintre strada Cărămidăriei și drumul Poienii, prevăzut în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Brașov și în Strategia de Dezvoltare Durabilă 2030.

Pentru acesta, au fost alocate sume de bani pentru investiții din bugetul local, într-un studiu de fezabilitate (135.000 de lei, în 2019) și în elaborarea documentației tehnice (231.000 de lei, în 2020).

În iunie 2019 Primăria Brașov a demarat actualizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui drum de legătură între strada Cărămidăriei și drumul Poienii Brașov. Față de acel moment Primăria nu mai spune nimic, iar acum vedem arbori marcați.

Date tehnice procedură achiziție „Actualizare SF Drum de legătură Str. Cărămidăriei – Drumul Poienii”. Ofertant este compania S.C. Stigma Building Management SRL și se află în etapa de analiză a ofertei tehnice. Valoare estimată este de 107.521,25 RON + TVA, iar durata proiectării este de 5 luni. Criteriul de atribuire estecCel mai bun raport calitate-preț.

În baza contractului care se va încheia vor fi prestate serviciile privind Actualizarea documentației tehnico – economice – faza SF – privind obiectivul „Drum de legătură Strada Cărămidăriei – Drumul Poienii”:

– Actualizarea Studiului de fezabilitate, conform HG nr.907/2016
– Studiul geotehnic.
– Studiul topografic, inclusiv documentația de reactualizare (după caz ), vizat de OCPI
– Studiul de trafic
– Expertiza tehnică
– Documentații pentru obținerea de avize, acorduri, conform certificatului de urbanism.

Se solicită respectarea mai multor condiții, printre care:
– Asigurarea elementelor geometrice în plan orizontal și vertical și a elementelor de gabarit, astfel încât desfășurarea traficului să se facă în condiții de siguranță și confort.
– Asigurarea scurgerii apelor
– Realizarea iluminatului pe traseul proiectat.
– Se vor trata lucrările de siguranța circulației rutiere (marcaje, indicatoare de circulație ).
– Întocmirea tuturor documentelor în vederea obținerii avizelor necesare pentru ocuparea temporară și definitivă a terenului, sau pentru eventuale exproprieri (după caz ).
– Se va avea în vedere colectarea și scurgerea apelor meteorice; se vor preciza punctele unde se vor realiza legăturile la conducta de canalizare pluvială. Dacă este cazul, documentația va cuprinde și acceptul Companiei Apa pentru deversarea apelor meteorice la rețeaua de canalizare pluvială.
– Pe baza avizelor primite de la deținătorii de utilități, proiectantul va cuprinde în Devizul general și cheltuielile necesare pentru modificarea traseului rețelelor existente (dacă este cazul);
– Se vor prezenta listele cu cantitățiile de lucrări rezultate din antemăsurători, pe categorii de lucrări;
– Tema de proiectare poate fi completată cu date din teren, pe baza observațiilor și concluziilor rezultate în urma deplasării și vizionării amplasamentului
– Studiul de fezabilitate poate să cuprindă și alte lucrări pe care proiectantul le consideră necesare pentru realizarea obiectivului de investiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.