Comunicat de presă „Brașovul își construiește brandul de oraș” sau cum faci reclamă lui Felix Tătaru

Ce face administrația Coliban când nu este transparentă și face atribuiri directe? Răspuns: face reclamă celui căruia i-a dat contract.

Vă las să citiți comunicatul de presă transmis astăzi, 5 ianuarie 2022:

La sfârșitul anului trecut, municipalitatea a semnat contractul pentru realizarea brandingului de oraș cu compania MAP Advertising (parte din GMP Group). Primăria Brașov a demarat în 2021 un proces de branding de oraș, cu scopul de a defini o viziune identitară de dezvoltare pe termen lung, de a planifica acțiuni concrete care decurg din această viziune și de a crea o identitate vizuală a orașului, în linie cu valorile și viziunea definite.

Pentru a putea realiza acest obiectiv, Municipalitatea a alocat, prin bugetul local, sumele necesare și a inclus această achiziție în Planul Anual de Achiziții Publice.

La sfârșitul lunii decembrie 2021, Asociația Metropolitană Brașov a pus la dispoziția Primăriei Brașov “Studiul de atitudini și comportamente ale locuitorilor Brașovului”. Doar după recepția acestui studiu s-a putut demara procedura de achiziție pentru “Dezvoltarea unei identități de brand pentru municipiul Brașov”.

Având în vedere prevederile legale privind achizițiile publice și termenul până la care trebuia finalizată procedura de achiziție, respectiv sfârșitul anului, achiziția serviciilor pentru realizarea brandului de oraș, crearea consiliului de brand și elaborarea manualului de brand s-a făcut din catalogul SEAP, compania selecționată fiind MAP Advertising (parte din GMP Group), avându-l ca director general și acționar (70%) pe Felix Tătaru. La baza acestei decizii au stat: portofoliul și expertiza GMP Group, dovedite în peste 20 de ani de proiecte de comunicare strategică, consultanță si branding, atât în România, cât și pe plan internațional, o dimensiune foarte importantă pentru dezvoltarea viitoare a orașului Brașov, faptul că este una dintre puținele companii din România care au realizat un brand de oraș, respectiv pentru municipiul Reșița, în 2021, precum și de oferta de preț, cea mai mică dintre cele analizate.

Administrația Coliban și-a propus să construiască o nouă viziune pentru Brașov, iar transparența și dialogul cu factorii interesați sunt valori de la care Primăria Brașov nu face rabat. Constituirea și coordonarea Consiliului de brand, unul dintre obiectivele cele mai importante ale serviciilor pe care le primim prin această achiziție presupune exact acest aspect, respectiv colaborarea cu peste 40 de personalități brașovene care să definească identitatea și valorile brandului municipiului Brașov. La momentul constituirii Consiliului de brand, cetățenii vor fi invitați să facă propuneri privind persoanele reprezentative pentru diferite categorii de brașoveni care să fie invitate să facă parte din acest consiliu.

Grupul condus de Felix Tătaru este cel mai premiat grup independent de comunicare din România. Portofoliul prezentat Primăriei Brașov a inclus rebrandingul Asociației Globale a marketingului și comunicării, IAA (www.iaaglobal.org), sute de campanii de comunicare și branding pentru unele dintre cele mai mari companii și branduri din România, precum Ursus Breweries – Timisoreana, Ciucas, Bucovina, OMV Petrom, Telekom Romania, Rompetrol, Dorna Lactate, Renault, Cris-Tim, City Grill, Hochland, Caroli, dar și campanii cu anvergură internațională, de care ne amintim cu toții. “Why don’t you come over”, campania realizată de echipa condusă de Felix Tătaru și sustinută de Gândul, ca reacție la declarațiile guvernului și ale presei din UK după eliminarea restricțiilor de muncă pentru români, a fost preluată în multe publicații din toată lumea și a contribuit în acel moment la o schimbare de percepție asupra imaginii românilor în Regatul Marii Britanii, devenind cea mai de impact campanie de imagine pentru brandul România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.