România a devenit în ultimii ani una din destinațiile europene căutate pentru festivalurile de muzică, teatru, film și alte evenimente de anvergură.
Anul acesta se preconizează că zeci de mii de persoane, cetățeni români sau străini vor răspunde cu entuziasm invitației organizatorilor și vor fi prezenți la diferitele evenimente organizate pe teritoriul țării noastre, precum NeverSea, ElectricCastle, Untolod, Festivalul de film Anonimul etc.
În acest context, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane lansează campania națională de prevenire a traficului de persoane „Distracție în siguranță!”.
Această campanie se circumscrie priorităților Ministerului Afacerilor Interne de a asigura un climat de siguranță pentru persoanele participante la evenimentele publice de anvergură organizate de-a lungul sezonului estival
Activitățile campaniei vor fi destinate în principal participanților la evenimentele publice de amploare, desfășurate la nivel national în perioada iulie-septembrie 2023, și vor presupune diseminarea de mesaje anti-trafic în scopul evitării riscurilor traficului de persoane și al adoptării unei conduite preventive. De asemenea, activitățile desfășurate, se vor adresa și publicului general, în vederea creșterii gradului de informare și sensibilizare cu privire la problematica traficului de persoane.
Pentru informarea și conștientizarea publicului cu privire la traficul de persoane, campania „Distracție în siguranță!” va include informații clare și accesibile despre semnele și pericolele traficului de persoane, prezente atât în mediul online, cât și în cel outdoor, precum și despre modul în care pot fi prevenite și notificate astfel de situații.
Prin intermediul materialelor informativ preventive și de promovare realizate în cadrul campaniei (pliante, brățări, rucsacuri etc) vor fi transmise mesaje antitrafic care se vor adresa atât persoanelor vulnerabile la trafic cât și publicului general, dar și „cererii” care favorizează traficul de persoane.
Nu în ultimul rând, în conținutul materialelor de campanie se regăsesc și îndemnuri menite să elimine prejudecățile referitoare la situația și alegerile victimelor traficului de persoane, subliniind totodată că este necesară respectarea drepturilor și tratamentul egal al acestora, indiferent de vârstă, sex, orientare sexuală, etnie, religie, nivel de educație sau alte aspecte personale.
Sursa foto: ANITP
Leave a Reply