Din 16 martie 2020 încep lucrări la Terminalul AIBG. Finalizarea este preconizată pentru martie 2021.

Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, a anunțat astăzi că pe data de 16 martie 2020 se deschide șantierul pentru lucrările de construcție a Terminalului AIBG. Lucrările în valoare de 128 milioane de lei fără TVA vor fi executate de asocierea BOG’ART SRL, UTI Grup SA și UIT Facility Management SA, în baza contractului de proiectare și execuție semnat în 21 august 2019. Termenul de finalizare a crescut la 12 luni, după ce în decembrie 2019 termenul de finalizare pentru Terminal era la nouă luni.

Lucrările vor respecta conceptul de terminal realizat de arhitectul Dorin Ștefan. Clădirea terminalului va fi ridicată până în lunile septembrie-octombrie 2020, astfel încât pe perioada iernii următoare să mai rămână de făcut lucrările la interior. Pe partea de echipamente, constructorul anunță deja plasarea unei comenzi în valoare de trei milioane de euro.

La conferința de presă organizată de președintele CJ Brașov a participat și George Scripcaru. La capitolul promisiuni, fiind în campanie electorală lansată de la jumătatea lunii februarie, primarul a anunțat că municipiul Brașov este pregătit să ofere sprijin financiar dacă va fi nevoie și că are în vedere partea de acces și accesibilitate a municipiului cu aeroportul, prin investiții în infrastructura rutieră și crearea unui plan de transport.

În contractul de proiectare și execuție Terminal AIBG nu sunt prinse lucrări care să conecteze Terminalul de viitoarea stație CF, care, așa cum este menționat în caietul de sarcini pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Brașov Ghimbav, ar trebui să fie în apropierea Terminalului. Lucrurile sunt tratate separat, deși președintele CJ a menționat că a purtat discuții cu CFR încă din vara lui 2019.

Pentru 2020, bugetul alocat de către CJ Brașov pentru Aeroport se ridică la suma de 215 milioane lei, care include și alocarea de 50 de milioane de lei de la Guvernul Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.