CFR a scos la licitație elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Brașov Ghimbav

CFR a scos la licitație elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Btașov Ghimbav”. Valoarea contractului este 1.200.000 lei fără TVA, iar durata contractului este de 12 luni.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 13 aprilie 2020. Criteriul de atribuire este raportul calitate-preț. unde componenta financiară este de 40%, iar componenta tehnică este de 60%.

În urma derulării acestui contract, sunt așteptate de la Contractant Studiile de fezabilitate, realizate separat pentru fiecare stație în parte). În conformitate cu HG nr. 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor / proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, acestea vor conține, dar nu se vor limita la:
– Studiul de Fezabilitate final pentru „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbavˮ;
– Studiul de traseu pentru legătura la magistrala 300 în zona Bod-Feldioara pentru sporirea accesibilității și pentru realizarea unei legături directe cu Terminalul intermodal Feldioara, întocmit similar unui studiu de prefezabilitate;
– Studiu privind electrificarea traseului Brașov – Bartolomeu (– Ghimbav) – stație Terminal AIBG – legătura cu magistrala 300, întocmit similar unui studiu de prefezabilitate.

Conform caietului de sarcini, prestatorul trebuie să dezvolte variante de conectare a AIBG la rețeaua feroviară existentă în zonă, structurate după cum urmează:

FAZA I:
– cu linie dublă neelectrificată, centralizată în stația Ghimbav, cu racordare din linia magistrală 200, cap Y Ghimbav cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o stație CF cu două linii pentru trenurile de pasageri, situatăîn imediata vecinătate a Terminalului AIBG și linie la zona Cargo. Configurația liniilor va permite rebrusarea trenurilor. Se va realiza și un racord direct în magistrala 200 pe direcția Codlea (Sibiu). Racordul spre Codlea va fi realizat cu acces din ambele fire ale căii duble proiectate către aeroport;
– linie dublă neelectrificată centralizată în stația Bartolomeu, cu racordare din linia magistrală 200, cap Y Bartolomeu cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o stație CF cu două linii pentru trenurile de pasageri, situată în imediata vecinătate a Terminalului AIBG și linie la zona Cargo. Configurația liniilor va permite rebrusarea trenurilor. Se va realiza și un racord direct în magistrala 200 pe direcția Codlea (Sibiu). Racordul spre Codlea va fi realizat cu acces din ambele fire ale căii duble proiectate către aeroport.

FAZA II:
– studiu de traseu pentru legătura la magistrala 300 în zona Bod-Feldioara pentru sporirea accesibilității și pentru realizarea unei legături directe cu Terminalul intermodal Feldioara, întocmit similar unui studiu de fezabilitate;
– studiu privind electrificarea traseului Brașov – Bartolomeu (- Ghimbav) – stație Terminal AIBG – legătura cu magistrala 300, întocmit similar unui studiu de prefezabilitate.

Tot conform caietului de sarcini, prestatorul trebuie să prezinte:
– îmbunătățirea parametrilor infrastructurii feroviare pentru creșterea vitezei maxime de circulație la 80 km/h pentru trenurile de marfă și la 120 km/h pentru trenurile de pasageri;
– asigurarea gabaritului de electrificare;
– confortul și siguranța pasagerilor prin montarea sistemelor de sonorizare și avizare a publicului călător, teleafișaj pentru informare, sisteme de supraveghere video, montare instalații de telecomunicații digitale, echipamente pentru aplicații informatice, instalații de radiocomunicații și cablu subteran de fibră optică pe traseul Brașov – Terminal AIBG și în stațiile Bartolomeu, Ghimbav, Codlea și Terminal AIBG.

Studiul de Fezabilitate va cuprinde Analiza Cost Beneficiu; Analiza și estimarea costurilor de investiție, devize și graficul de realizare a investiție; documentația de mediu; Planul de Amplasament, a Coridorului de Exproprieri și a transferului de proprietate a imobilelor supuse exproprierii; Planul de Întreținere și Operare; autorizații, avize și acorduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.