Arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, pe parcursul anului 2024, la diferite intervale de timp, persoana în cauză ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de cocaină (drog de mare risc) către consumatori, din județul Brașov, pentru sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

În urma percheziției domiciliare, efectuată la data de 7 august 2024, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 7 august 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea acesteia, pentru 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: IPJ Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.