Tururi ghidate QUEER @ Muzeul de Artă Brașov [by Vlad Babenco]

Vino să scriem istorie în Luna Istoriei LGBT la Brașov la primul tur ghidat queer la Muzeul de Artă Brașov [B-dul Eroilor, nr. 21]! Ne aliniem marilor muzee din Londra, New York, Paris sau Viena, oferindu-vă o incursiune în diversitatea artei locale și internaționale.

Arta are puterea de a ne ridica spiritul prin frumusețe și candoare, de a ne provoca prin estetica urâtului, de a depăși limitele cunoașterii actuale și de a deschide noi perspective asupra societății. Dar cum abordăm arta? Cum ne apropiem de operele care ne intrigă, chiar dacă par greu de înțeles sau ciudate la prima vedere? Un tur ghidat queer este răspunsul perfect pentru a interacționa cu arta. Vino să explorezi o istorie ascunsă și fascinantă a artei românești, să dezlegăm împreună misterele pânzelor lui Theodor Aman și ale simbolisticii avangardiștilor.

Nu este necesar să fii expert în artă pentru a savura cultura românească bogată și conexiunile sale cu mișcările artistice internaționale. Tot ce ai nevoie este o oră de relaxare la Muzeul de Artă Brașov!

Licențiat în științele comunicării și cu un masterat în teorie politică feministă și protecția minorităților, ghidul nostru, Vlad este manager cultural, partener într-o afacere din zona de înfrumusețare și doctorand în științe politice axat pe cercetare queer. Vlad are peste un deceniu de experiență în domeniul cultural ca ghid muzeal, comisar de licitație și consultant vânzări de artă.

Tururile vor fi gratuite, deschise publicului larg cu participare pe bază de înscriere prin formular, în limita locurilor disponibile. La eveniment se pot înscrie doar persoane cu vârsta de peste 18 ani. Un tur va avea în componență un maxim de 25-30 de persoane participante, iar durata acestuia va fi de aproximativ 1h ~ 1h30min.

Link-uri formulare înscriere:
Tur ghidat [sâmbătă, 21.10] @ 11:00
https://forms.gle/fEiSfKGzaVaVPjGSA
Data limită de înscriere pentru turul de sâmbătă este maxim vineri, 20 octombrie.
Tur ghidat [miercuri, 25.10] @ 17:00
https://forms.gle/Ur1Rdy8rV2NbF8789
Data limită de înscriere pentru turul de miercuri este maxim marți, 24 octombrie.

Mulțumim din inimă Muzeului de Artă Brașov pentru găzduire și pentru toată implicarea în organizarea tururilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.