A fost pus în dezbatere Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav”

Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav”.

Obiectivul investiției presupune realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav. Această investiție contribuie la dezvoltarea şi extinderea legăturilor transportului aerian cu alte moduri de transport prin interconectarea aeroportului cu întreaga reţea de cale ferată a României şi cu reţeaua europeană de transport TEN-T. Traseul de cale ferată este situat pe raza judeţului Brașov, are lungimea totală de 21,5 km şi presupune conectarea Aeroportului Internațional Brașov–Ghimbav la stația CF Ghimbav pe direcția Brașov și la Magistrala feroviară 200 pe direcția Codlea (Sibiu).

În vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie, în cadrul investiției au fost prevăzute dublarea liniei CF Bartolomeu – Ghimbav – Codlea și electrificarea liniei CF Brașov – Codlea.
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.) este de: 739.330 mii lei
Durata de realizare a investiției este de: 36 luni

Finanţarea obiectivului de investiţii de utilitate publică de interes național se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A., precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

– Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti
– Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G
– Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29
– Prin poşta electronică la adresa consultare.publica@mt.ro.

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 27.12.2021

Documentație:

15.12.2021 – Anexa la HG – BRAȘOV-GHIMBAV

15.12.2021 – NOTA FUNDAMENTARE SF BRAȘOV-GHIMBAV

15.12.2021 – Proiect HG Aeroport Brașov – Ghimbav

INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI

• Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) – 739.330 mii lei (în preţuri la data 01.04.2021, 1 euro = 4,9117 lei)
• construcţii montaj – 538.734 mii lei

Eşalonarea investiţiei: INV/C+M mii lei
• Anul I – INV 147.866 mii lei, C+M 107.747 mii lei
• Anul II – INV 221.799 mii lei, C+M 161.620 mii lei
• Anul III – INV 369.665 mii lei, C+M 269.367 mii lei

Capacități:

Element Unitate de măsură Cantitate
Lungime traseu m 21.500
Podețe buc. 3
Poduri buc. 1
Clădire nouă buc. 1
Instalație CE buc. 1

Durata de realizare a investiţiei: 36 luni

FACTORI DE RISC

Obiectivul se va proteja antiseismic conform Normativului P100 – 1/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

FINANŢAREA INVESTIŢIEI

Finanțarea obiectivului de investiții se face din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat  prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate ,,C.F.R.”– S.A., precum și alte surse legal constituite în limita sumelor prevăzute anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

În cadrul proiectului, pentru protecţia zonelor locuite învecinate căii ferate s-au prevăzut panouri fonoabsorbante. Lungimea totală a panourilor fonoabsorbante prevăzute este de 2.439 m.

Mai multe detalii despre conexiunea feroviară a Aeroportului găsiți în articolul APM Brașov a pus în dezbatere publică proiectul „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” în vederea emiterii acordului de mediu și în episodul din seria de Podcast Proiecte de infrastructură feroviară din județul Brașov, intitulat Racordarea Aeroportului Brașov la calea ferată.

Podcast Litera 9 – Proiecte de infrastructură feroviară din județul Brașov – Ep. 2 Racordarea Aeroportului Brașov la calea ferată

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.