În continuare, la Râșnov, tratarea apei se face în mod necorespunzător, avertizează USR Râșnov

Vinerea trecută, pe 12 noiembrie, USR Râșnov a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a ridicat, din nou, problema clorinării apei potabile și a modului în care se face în orașul Râșnov.

Atașez înregistrarea video cu declarațiile lui Horia Motrescu, consilier local în CL Râșnov din partea USR.

Despre situația apei potabile în Râșnov am scris și în luna august 2021. Așa cum am scris în articolul trecut, datele care ridică semnele de întrebare sunt cele din buletinele de analiză. Mai exact, pe buletinul de analiză, la secțiunea parametri chimici, vedem poziția „clor rezidual liber”, care are trei elemente de urmărit.

Unul este CMA (concentrația maximă admisă), care este cuprinsă între 0.10 și 0.50 mg/l, conform Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile. Asta înseamnă că peste 0.50 mg/l substanța ar putea afecta direct sănătatea omului, iar sub 0.10 mg/l înseamnă că nu este suficientă substanță pentru a elimina microorganisme, paraziți sau substanțe care, prin număr sau concentrație, pot constitui un pericol potențial pentru sănătatea umană. În ambele situații există un potențial pericol. Un alt element este LOQ (limita de cuantificare), adică limita minimă măsurabilă, care, conform buletinului de analiză este de 0.07 mg/l, adică sub limita minimă admisă.

Și al treilea element de urmărit esta valoarea. La clor rezidual liber este trecut <LOQ. Acest lucru înseamnă că valoarea clorului nu a putut fi măsurată cu precizie, dar care este sub nivelul de 0.07 mg/l, adică sub limita minimă admisă. Mai poate însemna chiar absența clorului din apă.

* buletinul de analiză este din 11 noiembrie 2021 și l-am preluat de pe profilul de Facebook al companiei Goscom Cetatea Râșnov, care este operatorul serviciului public de alimentare cu apă. Pe buletin am marcat cele trei elemente pe care le-am explicat mai sus.

Alături de acest buletin au fost publicat și altele, la toate valoarea clorului rezidual liber fiind sub limita minimă admisă.

În această situație, un actor instituțional principal este DSP Brașov, care ar fi trebuit să analizeze imediat neîncadrarea în valorile stabilite și să aplice sancțiuni, conform HG nr.857/2011 privind Stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, conform, art. 7 lit. g) „neasigurarea conformării la parametrii de calitate a apei potabile” si lit. n) „absența dezinfectantului la intrarea în rețeaua de distribuție sau la capetele de rețea ale sistemelor publice de alimentare cu apă în cazul în care apa folosită ca susrsă este o apă de profunzime care necesită dezinfecție”.

Față de această situație, se ridică întrebarea competenței, atât la operatorul Goscom Cetatea Râșnov, dar mai ales la DSP Brașov. Au aceste două instituții specialiștii necesari pentru a desfășura activitatea, respectiv pentru a monitoriza și a analiza?  De asemenea, se ridică și următoarea întrebare: există o bază materială autorizată, la Râșnov, pentru a asigura operarea serviciului de distribuire a apei potabile în parametri legali?

Vom încerca să găsim răspunsuri la aceste întrebări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.