Consiliul Județean Brașov anunță după șase luni rezilierea contractului cu SC Construcții SA Sibiu pentru realizarea celor nouă obiecte la Aeroport

În urma efectelor notificări de reziliere, Acordul Contractual nr. 1/85/04.01.2019 a fost reziliat începând cu data de 23.10.2020, din cauza neîndeplinirii acestuia”, anunță Consiliul Județean Brașov în data de 12 aprilie 2021.

Este vorba de contractul „Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte: Obiectul 2 – Clădire energetică, Obiectul 3 – Remiza PSI, Obiectul 4 – Posturi control acces, Obiectul 5 – Gospodărie de apă, Obiectul 7 – Parcare auto și drum acces terminal – DJ 103C, Obiectul 9 – Drumuri tehnologice interioare, Obiectul 11 – Împrejmuire și porți, Obiectul 12 – Rețele interioare în aeroport, Obiectul 24 – Platforma antisuflu”, încheiat cu SC Construcții SA Sibiu, în valoare de 28.594.034,30 lei fără TVA.

De ce anunță după șase luni Consiliul Județean Brașov rezilierea acestui contract? Pentru că tot ieri, 12 aprilie 2021, odată cu anunțul rezilierii, a fost publicată o nouă licitație pentru „Aeroportul International Brasov-Ghimbav Etapa a III -a PROIECTARE SI EXECUȚIE LUCRĂRI DE CONSTRUCȚII ȘI INSTALAȚII PENTRU 9 OBIECTE (REST DE EXECUTAT)”.

Conform caietului de sarcini, acest rest de executat înseamnă următoarele șapte obiecte:
Obiect 2 – Clpdire energetică
Obiect 3 – Remiza PSI
Obiect 4 – Posturi de control acces
Obiect 5 – Gospodărie de apă
Obiect 7 – Parcare auto și drum acces terminal – DJ 103C
Obiect 9 – Drumuri tehnologice interioare
Obiect 12 – Rețele interioare în aeroport

Noua licitație are o valoare de 29.057.995,73 lei fără TVA, din care 69.063 lei revizuire proiect în vederea corelării coexistenței construcțiilor ce fac obiectul procedurii cu construcțiile aferente terminalului de pasageri și cu cele aferente instalatiilor de balizaj și asistență tehnică – 345.316 lei. Execuție lucrări 26.259.225,73 lei. 2.384.391 lei cuprinde sume provizionate pentru remedierea infrastructurii rutiere, respectiv pentru remedierea drumului de acces, a drumului tehnologic și a parcării din cauza lipsei măsurilor de protejare, pe perioada iernii, a lucrărilor deja executate.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18.05.2021, ora 15:00. Durata estimată a lucrărilor este de 6 luni.

Pentru recuperarea prejudiciilor cauzate Județului Brașov din motivul neîndeplinirii contractului de către antreprenorul SC Construcții SA, Consiliul Județean Brașov va face demersuri atât în instanță, cât și cu asiguratorul antreprenorului, în vederea recuperării sumelor rezultate.

Din momentul semnării contractului pentru realizarea celor nouă obiecte din cadrul Aeroportului Internațional Brașov, la nivelul Consiliului Județean Brașov am făcut demersurile necesare și am luat toate măsurile pentru ca firma din Sibiu să respecte prevederile contractuale și graficul de execuție convenit. Am avut numeroase ședințe pe această temă, cât și discuții cu reprezentanții firmei și de fiecare dată am primit asigurări că lucrurile vor intra în normal, în așa fel încât lucrările prevăzute în contract să fie realizate. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat și de aceea am fost nevoiți să recurgem la măsura rezilierii contractului. Dorința noastră a fost să putem construi cele nouă obiecte într-un timp cât mai scurt. Vrem în continuare acest lucru și am încredere că vom găsi un antreprenor care să construiască rapid cele șapte obiecte pe care le avem acum în procedură de achiziție”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.