Protest | Stare de urgență în Brașov! Aerul poluat ne omoară! Brașovenii cer autorităților dezbatere și luarea unor măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor de poluare

Câțiva brașoveni au ieșit astăzi în stradă, în fața Primăriei, pentru a cere Primarului rezolvarea problemelor cu poluarea aerului.
Aceștia reclamă mirosurile puternice provenite de la groapa de gunoi Fin Eco, dar și de la alți poluatori, inclusiv poluarea generată de trafic și de parcul auto învechit.

Printre ei îl regăsim pe Marius Dan, care atrage atenția brașovenilor, în primul rând, că poluarea, chiar dacă nu o vedem de cele mai multe ori, ne afectează sănătatea, iar copiii sunt cei mai afectați. Marius este inițiatorul protestului de azi și cere oamenilor să se implice și să ceară autorităților rezolvarea problemelor cu poluarea aerului.

Sunt antreprenor, plătitor de taxe și am venit la Brașov pentru a scăpa de un oraș aglomerat și poluat, București, spune Cristina Dogaru. Aceasta se declară îngrijorată față de situația în care a ajuns Brașovul. În fiecare secundă respirăm un aer poluat în drumul nostru.
Cere Primarului să înțeleagă că trebuie să lucreze împreună cu locuitorii și să găsească soluțiile la problemele existente.

Iulian Chirvasă, care se declară cetățean și plătitor de taxe, locuiește în Triaj și spune că are de suportat mirosuri puternice de trei ani. A depus sesizări la toate autoritățile cu atribuții pe zona de poluare, de la care a primit răspunsuri că se rezolvă. În realitate, spune acesta, situația nu s-a schimbat, chiar s-a deteriorat, mirosurile sunt tot mai dese și mai puternice, în special dimineața și seara.

Participanții la protestul de azi au spus că vor reveni luni, 2 decembrie, la ora 10:00, pentru a cere Primarului organizarea unei dezbateri la Primărie pe subiectul poluării aerului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.