Licențele pentru transport județean de persoane au fost prelungite până la 30 iunie 2023. Noile linii metropolitane sunt în așteptare

Consiliul Județean Brașov a fost nevoit să aprobe în ședința CJ din 28 noiembrie prelungirea Programului de Transport Public de persoane prin curse regulate 01.01.2014 – 30.06.2019 și a licențelor de traseu până la data de 30 iunie 2023, în conformitate cu prevedrile art. X din OUG nr. 51/2019.

Reamintim că ordonanța de prelungire a licențelor de transport a fost dată în timpul Guvernului PSD, condus de Viorica Dăncilă.

Art. X. – Ordonanța de urgență nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane

(1) Valabilitatea actualelor programe de transport județean și, după caz, a licențelor de traseu pentru transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel județean, se prelungește până la data de 30 iunie 2023.

(2) La solicitarea operatorilor de transport care dețin licențe valabile la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, cuprinse în programul de transport de persoane prin servicii regulate, Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. prelungește, cu plata tarifului aferent, licențele de traseu, în condițiile alin. (1), pentru autobuzele deținute și nominalizate pe traseul respectiv, în baza de date a Autorității Rutiere Române – A.R.R., la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Programul Județean de Transport 2014 – 2023 poate fi descărcat în format PDF.

Cu privire la transportul metropolitan, termenul de 3 decembrie 2019 la care trebuia să înceapă operarea de noi linii se decalează în funcție de avizul care trebuie să vină de la Consiliul Concurenței. În funcție de acest aviz Asociaţia Metropolitană de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) poate face demersurile următoare pentru introducerea de noi linii metropolitane.

Tot în ședința din 28 noiembrie Consiliul Județean Brașov a aprobat procedura de atribuire directă a traseelor cuprinse în Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean.

Procedura de atribuire a unor trasee se aplică pentru următoarele situații:
– în cazul în care operatorii de transport nu au depus solicitare de prelungire conform art. X alin. 2 din OUG 51/2019;
– în cazul în care operatorul de transport renunță la executarea transportului fără respectarea termenului de 60 de zile înainte de încetarea efectuării transportului pe traseul respectiv.

În cadrul Programului de transport public de persoane s-a operat o modificare în graficul de circulație pe traseul Budila – Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.