Fundația ADEPT Transilvania oferă stagii de practică pentru elevii liceelor tehnologice din cinci regiuni. În cazul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a există posibilitatea angajării la finalul stagiului de practică

Fundația ADEPT Transilvania a reușit să acceseze suma de 2.295.604,36 lei pentru un proiect prin care oferă stagii de practică pentru elevii şi ucenicii din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi din domeniile de specializare inteligentă.

Practic, acest proiect este un ajutor oferit unităților de învățământ care oferă programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor, care sunt obligate prin lege să asigure stagii de practică elevilor. Unitățile de învățământ respective trebuie doar să intre în parteneriat cu Fundația ADEPT Transilvania. Unitățile de învățământ trebuie să știe că numărul de locuri pentru elevi în cadrul programului este limitat.

Beneficiile pentru elevii înscriși în proiect:
o efectuarea de stagii de practică,
o consiliere profesională și de carieră,
o posibilitate de angajare,
o creșterea respectului de sine și a independenței,
o îmbunătățirea sentimentului împlinirii profesionale,
o transport decontat și un pachet alimentar zilnic.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea participării la programe de învățare la locul de muncă pentru 182 de elevi din învățământul secundar și/sau terțiar non-universitar, din regiunile Centru, Vest, Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia, prin crearea de parteneriate între unitățile/instituțiile de învățământ și sectorul privat, dar și prin organizarea de stagii de practică, centrate pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și transversale, cerute pe piața muncii, inclusiv pentru categoriile de persoane dezavantajate, pe domenii de pregătire profesională, care pun accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate în SNC și în SNCDI, corelate cu programe specifice de consiliere și orientare în carieră, în vederea facilitării inserției pe piața muncii a viitorilor absolvenți de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal (ISCED 2, 3 și 4).

Grupul țintă vizat de proiect este reprezentat de cei cel puțin 182 de elevi din învățământul secundar și/sau terțiar non-universitar, cu domiciliul în regiunile Centru, Vest, Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia, nivel de educație ISCED 2-3, nivel de calificare 3-4 și ISCED 4, nivel de calificare 5, înmatriculați în școlile post-liceale/de maiștri, organizate la nivelul unităților de învățământ, dintre care 19 persoane de etnie romă și 19 persoane din mediul rural.
Rezultate preconizate:
– 182 de persoane identificate și recrutate, dintre care 19 de etnie romă și 19 din mediul rural,
– 140 de persoane din grupul țintă certificate, dintre care 15 de etnie romă și 15 din mediul rural,
– 39 de persoane care își găsesc un loc de muncă, la încetarea calității de participant, dintre care 4 de etnie romă și 4 din mediul rural,
– 19 persoane care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant, dintre care 3 din mediul rural și 3 de etnie romă,
– 182 de kit-uri de practică distribuite.

Pentru stabilirea unui parteneriat sau alte detalii, unitățile de învățământ pot contacta Fundația ADEPT Transilvania la:
Telefon: 0748 200 088
E-mail: acces@fundatia-adept.org
Manager proiect: Dumitru Benone MEHEDIN
Telefon: 0752 264 580

„Abordarea Coerentă și Competitivă a Educației Școlare (ACCES)” POCU/633/6/14/130684

Fundația ADEPT Transilvania, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Silver Leaf SRL, implementează proiectul „Abordarea Coerentă și Competitivă a Educației Școlare (ACCES)” POCU/633/6/14/130684, Cod SMIS 2014+ 130684, în perioada 03.08.2020 – 02.08.2022 (24 luni).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educaţie şi competenţe, Obiectiv Specific (O.S.) 6.14: Creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv, identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă, conform SNCDI.

Valoarea totală a proiectului este de 2,295,604.36 lei (din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE/ILMT este de 1,922,287.15, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 339,227.13 lei).

Fundația ADEPT Transilvania, fondată în 2004, este o organizație non-guvernamentală dedicată conservării biodiversității și dezvoltării rurale, situată în Saschiz, România. În cei peste 14 ani de activitate, ADEPT a oferit prioritate protejării acestor peisaje agricole cu Înaltă Valoare Naturală din Transilvania și a susținut comunitățile de mici fermieri care au modelat aceste peisaje, de-a lungul secolelor și le păstrează și astăzi.

Scopul nostru este să oferim acestor peisaje și comunități un viitor economic și relevanță pentru secolul XXI, fără a sacrifica sustenabilitatea și productivitatea acestora. Sistemul agricol practicat în Târnava Mare reprezintă un model important de agricultură sustenabilă și productivă la nivel european.

Fundația ADEPT derulează un program integrat ce leagă beneficiile economice și sociale de conservarea biodiversității crescând capacitatea locală pentru un bun management în viitor.

Unele dintre cele mai importante peisaje agricole cu Înaltă Valoare Naturală se regăsesc în România, în special în Transilvania. Aceste peisaje oferă o productivitate ridicată și locuri de muncă la nivel local, precum și alte beneficii importante pentru publicul larg din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.