#LOCALE2020 | Predelenii au nevoie de servicii publice performante, la prețuri rezonabile

Managementul bun al unei instituții se vede cel mai bine în buzunarul cetățeanului. Dacă el are condiții mai bune de trai, acces la servicii publice performante, dar la prețuri rezonabile, atunci si primarul este unul profesionist. Din păcate, situația stă exact invers la Predeal. În prezent, predelenii au trista experiență a mai multor servicii publice de proastă calitate. La capitolul iluminat public stradal, cel puțin în zona centrală, situația este dezastruoasă, deși vorbim de o stațiune turistică. Salubritatea orașului lasă, de asemenea, mult de dorit, deși contractul existent în derulare ar fi trebuit să le aducă locuitorilor servicii de calitate superioară, lucru care nu s-a întâmplat, singura schimbare fiind un operator cu servicii la fel de proaste, dar la un preț mai mare.

Este vitală revizuirea tuturor contractelor serviciilor de utilitate publică pentru a verifica modul de implementare a prestațiilor conform contractelor în vigoare și modificarea clauzelor necorespunzătoare în scopul de a îmbunătăți raportul preț/calitate. Predelenii trebuie să aibă parte de servicii publice de calitate, performante, dar la prețuri rezonabile.

De asemenea, este necesară montarea de băncuțe și coșuri de gunoi pe toate arterele localității Predeal, nu doar în zona centrală, întrucât acestea se dovedesc a fi o necesitate venită în sprijinul locuitorilor și turiștilor. Mai mult decât atât, este importantă construirea, cât mai repede, în zonele de colectare a gunoiului menajer, a incintelor acoperite și închise după modelul existent în Brașov, pentru a împiedica accesul urșilor, câinilor și al altor animale.

Un primar gospodar va lupta ca locuitorii să fie mulțumiți de serviciile publice oferite, dar, în același timp, costul acestora să nu devină o povară pentru cetățean.” a declarat Marius Mateescu, candidat PSD la Primăria Predeal.

Sursa foto: PSD Brașov

Textul este preluat în întregime și face parte din comunicările politice, trimise de candidați și partide spre publicare în Litera 9, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.