Grădinița nr. 11 ar putea fi gata până în septembrie. Lucrările sunt în faza finală

Mansardarea Grădiniţei nr. 11 este aproape finalizată, proiectul urmând să fie predat Muncicipalităţii în forma finală. În urma unei vizite de lucru pe şantier, împreună cu alţi colegi din Primăria Braşov şi cu conducerea unităţii, viceprimarul Costel Mihai spune că lucrările de extindere au fost finalizate şi în scurt timp va avea loc recepţia finală, urmând ca din septembrie, când copiii vor reveni în clase, să găsească aici o grădiniţă modernizată, având în vedere că pe lângă extindere, Municipalitatea va asigura şi dotări noi.

Grădiniţia nr. 11 a fost extinsă prin mansardare, în urma unei investiţii de 2,39 milioane de lei (TVA inclus), rezultând 4 clase noi, cu 80 de locuri şi spaţii cu funcţiuni specifice unei unităţi de acest tip, pe o suprafaţă de 711 mp. Proiectul a fost realizat în ultimele luni cu o finanţare obţinută prin POR Axa 4.4. – Sprijinirea dezvoltării durabile, Investiții în formare profesională pentru dobândirea de competente.

Prin acest proiect au fost realizate, în ultimele luni, lucrări la structura de rezistenţă a acoperişului, intervenţii la zidarii și finisaje interioare, finisaje exterioare, hidranți, amenajare grupuri sanitare, instalații termice și electrice, plus două scări noi de acces, în exterior, ce respectă toate normele ISU de rezistenţă la incendiu. Pe lângă aceste lucrări de construcţii, contractul de finanţare prevede şi dotări cu mobilier, în valoare de 174.845 de lei, dotări cu echipamente IT pentru spaţiul multifuncţional, în valoare de 86.709 lei şi dotări cu ustensile de bucătărie, în valoare de 14.858 de lei. Completând proiectul de extindere prin mandardare, din fonduri europene, Primăria Braşov a alocat fondurile necesare, din bugetul propriu, pentru lucrări de reparaţie la etajele inferioare, aceste intervenţii urmând să fie finalizate şi ele în perioada următoare. Tot la această grădiniţă, în această vară va fi reamenajat locul de joacă şi spaţiul verde din jur.

Mă bucur că am ajuns în stadiul final al acestui proiect de extindere şi că vom pune la dispoziţia copiilor şi a cadrelor didactice un spaţiu generos, modernizat şi dotat la standarde. Odată finalizată această extindere, de câștigat va avea și creșa din vecinătate, care până acum găzduia două grupe de grădiniță, ea urmând să beneficieze acum de mai multe locuri. Educaţia a fost şi rămâne unul dintre domeniile mele de interes încă de la începutul mandatului meu şi sper să reuşim, în curând, să creştem calitatea în toate creșele și grădinițele, dar și în școlile din municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Sursa foto: Costel Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published.