Brașov, oraș european, oraș turistic, oraș frumos, oraș de nota 10, oraș cu dezvoltare mai rapidă decât Singapore, oraș Smart. Lucruri cu care ne mândrim, nu-i așa? Însă realitatea ne arată altceva, Brașov, oraș aglomerat de mașini, oraș cu probleme la canalizare, oraș cu puține parcuri, oraș sufocat de asfalt în multe straturi.
Ce s-a întâmplat ieri, s-a întâmplat în fiecare din cei 16 ani de mandat ai lui George Scripcaru. Sistemul de captare al apelor pluviale este un element de bază al unui oraș modern, civilizat, european. Nu ai rezolvat problema, lași pe altcineva care poate. În schimb, avem asfaltări în fiecare an. De ce? Pentru că asfaltările sunt doar de suprafață, lucrări care consumă bani mulți din bugetul local, făcute pentru că acestea sunt vizibile. Ce-i dedesubt nu contează și vedem rezultatul la fiecare ploaie.
Nu, Brașovul nu este oraș turistic doar pentru că este vizitat. Brașovul nu are un concept pentru oraș turistic, așa cum nu are niciun fel de viziune. Cultura e subfinanțată masiv. Sunt doar niște business-uri care fac bani pe spatele moștenirii istorice și a poziției geografice. În 16 ani, dacă nu ai fost în stare să așezi Brașovul pe o construcție solidă, pleci sau, în cazul politicienilor, îi trimitem acasă, prin vot.
Cât mai merge cu „a furat, dar a și făcut”? Nu, ce a făcut e de proastă calitate sau nu trebuia făcut. Curg dealurile Șcheiului pe noi la fiecare ploaie. Stăm cu picioare în mizerie la fiecare ploaie. Când tragem și la Brașov linia? Când ne poziționăm cu adevărat pentru Brașovul oamenilor? Când îi trimitem acasă pe toți „bunii gospodari”, care promit de 16 ani că fac treabă pentru brașoveni? Iar realitatea e că ne scăldăm în ape murdare la fiecare ploaie. Iar Scripcaru e de 30 de ani înfipt în conducerea Brașovului, din 2004 primar, iar între 1996 și 2004, consilier local. Un om care nu și-a publicat CV-ul niciodată, nu spune ce educație are și ce experiență profesională. Un om care nu spune ce a făcut până în 1996. Un om care nu spune cum a absolvit Facultatea de Educatie Fizică și Sport la Timișoara.
Dar hai să vedem rezultatul de ieri al „relizărilor” administrației Scripcaru.
Încep cu strada Nicolae Bălcescu. Poftiți de vizitați!
Continuăm cu bulevardul 15 Noiembrie.
Intrăm pe străzile Matei Basarab și Lucian Blaga.
Vedem și curtea Poliției de pe strada Nicolae Titulescu.
Și în final, traversăm Calea București.
Leave a Reply