Cu câteva zile în urmă George Scripcaru își lansa neoficial candidatura pentru alegerile din iunie 2020, sub sloganul Brașovul Nostru, Pentru că… În ședința CL din 20 februarie 2020 a adaptat sloganul doar la persoana sa, Brașovul Meu.
Sub acest slogan, George Scripcaru îi invită pe toți cărora nu le place Brașovul să se mute acolo unde se simt bine și în altă parte, de fiecare dată unde fac referire.
George Scripcaru a făcut referire la studiul Băncii Mondiale, Orașe Magnet, în care se arată că românii întrebați unde ar dori să se mute, au zis Brașov. La fel și pentru românii din afara țării, vor să se mute în Brașov. George Scripcaru a continuat și a spus „așa că dacă e de făcut loc pentru cei care doresc să vină aici poate că unii care nu se simt bine și vreți să fiți în alt oraș din România sunteți liberi să o faceți. Este o decizie proprie, care vă aparține. Eu vreau să rămân aici, la Brașov. Așa că, din acest punct de vedere, cred că a face comparații și a face referiri tot timpul la aceste lucruri, înseamnă că este și o chestiune care te descalifică pe tine ca și cetățean al Brașovului, raportându-te la altcineva, că ți-ai dori să fii în altă parte. Du-te frate unde vrei, fără nicio problemă!”
George Scripcaru, primarul ales, în funcție, le spune brașovenilor, adică celor pe care îi reprezintă și pentru care ar trebui să lucreze și să genereze o creștere a calității vieții, să plece din Brașov dacă nu le convine ce face.
Reacția lui George Scripcaru a venit după ce senatorul Allen Coliban s-a adresat primarului, ridicând câteva întrebări legate de realizarea bugetului. Allen Coliban a amintit că Oradea a avut în 2019 un venit de aproximativ un miliard de lei, în timp ce Brașovul a avut un venit de aproximativ 650 milioane lei. Oradea are o populație de aproximativ 196.000 locuitori, iar Brașovul aproximativ 290.000. Topul investițiilor la Oradea este pe sănătate, educație și transport public, în timp ce la Brașov este pe străzi, alte cheltuieli economice și instituții de spectacole.
Pe partea de poluare, Allen Coliban a atras atenția asupra sumei bugetate de Primăria Brașov, de 1.650.ooo pentru un laborator mobil de măsurare a calității aerului, în timp ce la nivelul Ministerului Mediului laboratorul prins în bugetul național pentru Brașov este la o valoare de 100.000 – 120.000 euro. Suma mare bugetată nu se justifică nici dacă Primăria ar lua în calcul realizarea unei rețele de senzori de măsurare a calității aerului. O rețea compusă din 50 de senzori ajunge la o sumă totală de 60.000 lei.
Proiectul de buget pentru 2020 a fost votat în unanimitate în ședința CL din 20 februarie 2020.
Mesajul lui George Scripcaru este în același registru cu cel al Gabrielei Firea, care le spune celor care nu agrează Bucureștiul condus de ea că pot pleca în altă parte. Axa București-Brașov-Constanța nu este altceva decât alianța USL. Ședințele Consiliului Local Brașov au devenit locul derapajelor aleșilor locali, primari și consilieri locali. Aceștia uită de la o lună la alta că ei reprezintă interesul public și că ce fac trebuie să fie pentru binele tuturor locuitorilor, nu doar a unora.
Leave a Reply