VIDEO FOTO Campanie de sprijinire a educației copiilor. Fundația Conservation Carpathia a distribuit 28 de calculatoare pentru copii din Nucșoara, județul Argeș

Sunt comunități montane în care o parte din membri nu au acces la resurse și la tehnologie, ceea ce le conferă un dezavantaj major în lumea modernă și agitată de azi. Pandemia de Covid-19 a scos în evidență și mai tare aceste disparități ale societății românești.

Salvarea comunităților rurale și, în special a membrilor care nu au acces la resurse și tehnologie, se face prin educație. Dar educația poate ajunge la aceștia doar cu ajutor din exterior, de la ONG-uri și oameni care înțeleg situația și care fac ceea ce nu reușesc administrația publică și politicienii.

Este și cazul Fundației Conservation Carpathia, care, pe lângă obiectivul principal de a salva pădurile Făgărașului, ajută și comunitățile montane. Pe durata situației de urgență în 10 comunități din sud-estul Munților Făgăraș au distribuit 600 de pachete de mâncare.

A venit momentul de a oferi sprijin și pentru educație. Până la urmă, comuniunea dintre om și natură este esența comunităților montane. Dacă o parte suferă, nici celeilalte nu-i va fi bine.

În sprijinul acestora, Fundația Conservation Carpathia anunță că „am decis să ne asociem cu voluntarii de la Casa Bună și Valeriu Nicolae și să implementăm ceea ce fac ei și în satele noastre. Avem însă și mult prea mulți copii din comunități care nu au nici internet, nici computere și nici părinți care să-și permită meditatori. Astfel, suntem în fața unei situații în care educația tinerei generații este pusă în pericol. Astfel sprijinim continuarea educației de acasă a copiilor din Munții Făgăraș, iar primul pas în acest sens a fost făcut la Școala Gimnazială „Toma Arnăuțoiu” din Nucșoara, județul Argeș, unde zilele acestea au ajuns 28 de computere, au fost montate și elevii de acolo sunt gata să înceapă lecțiile online”.

Fundația Conservation Carpathia continuă acest demers și invită pe oricine poate să dea o mână de ajutor să se alăture, astfel încât și mai mulți copii să primească o șansă la viitor.
Am vrea să facem același lucru peste tot unde lucrăm. Avem nevoie de calculatoare funcționale, de telefoane mai vechi, dar 4G care să poată fii folosite drept hotspoturi și de voluntari care să ne ajute să setăm calculatoarele. Cei de la Casa Bună o fac cu peste 70 de copii și noi ne dorim și, cu ajutorul vostru vom reuși, să le urmăm exemplul în sud-estul Munților Făgăraș.
Suntem siguri că putem face mult mai mult bine în satele din zona proiectului Carpathia. Dar avem nevoie de ajutor.
Dacă vreți sau puteți ajuta, vă rog scrieți-ne la info@carpathia.org.”

Sursa foto: Fundația Conservation Carpathia – Bogdan Dincă, Georgiana Catan

Leave a Reply

Your email address will not be published.