USR Brașov îi cere lui Adrian Veștea să răspundă la întrebarea Unde vom putea zbura şi cât ne va costa întreţinerea aeroportului?
Conducerea Consiliului Judeţean este datoare să livreze braşovenilor mai multe informaţii cu privire la deschiderea aeroportului internaţional Braşov Ghimbav, anunţată pentru anul viitor.
Cel mai important proiect anunțat pentru anul viitor, la nivelul Consiliului Județean Brașov, este viitorul aeroport internațional Brașov. Cu toate acestea, la mai puțin de şapte luni până la a zecea sa deschidere anunțată, nu știm unde vor putea zbura brașovenii, nu știm câți pasageri pot fi transportați, nu știm nici măcar cât ne va costa să întreținem aeroportul, până când acesta va fi folosit la maxima sa capacitate.
Ovidiu Paraschivescu, consilier USR în Consiliul Local Braşov: „Astăzi se împlinesc 412 zile de când, în calitate de consilier județean, am solicitat toate aceste detalii de la conducerea Consiliului, însă nu am primit nici măcar o singură explicație pentru tăcerea unanimă a executivului. În ședința de Consiliu, am încercat – sublinez încercat – să interpelez președintele pentru a invita conducerea regiei autonome a aeroportului să prezinte aceste detalii către consilierii județeni. Nu am reușit, deoarece am fost întrerupt de domnul președinte, în încercarea de a ne arăta cât de bine cunoaște domnia sa tehnicalitățile proiectului.
Problema este că nu asta vor să știe brașovenii. Ei vor să știe unde își pot planifica călătoriile, când și la ce prețuri. Iar ei află doar din presă firimituri de informații.
Săptămâna trecută aflau că Tarom ar vrea să aducă zboruri Otopeni – Ghimbav. Am primit imediat zeci de mesaje de la cunoscuți care m-au întrebat dacă noi susținem așa ceva. Adică băgăm ani de zile bani în refacerea căii ferate București – Brașov, transportul cel mai ieftin și economic, ca apoi să recomandăm zboruri?
Aceasta nu este treabă chibzuită. Și nu putem accepta această totală opacitate din partea conducerii.”
În timp ce aeroportul a fost „finalizat” de cel puțin 10 ori în ultimii 6 ani, în judeţ există repetate întârzieri la proiectele de modernizare a drumurilor județene (Apața este cel mai recent exemplu), la construcția podului peste Olt de la Voila (demolarea celui actual a fost promisă pentru luna noiembrie), planul de reparații ale drumurilor județene pentru 2022 nu a fost respectat.
Facem un apel public către președintele Consiliului Judeţean, să înțeleagă că cele peste 120 de milioane de euro investite în aeroport nu sunt o jucărie personală, ci un bun al tuturor brașovenilor, cărora trebuie să le ofere explicații complete pentru deschiderea acestuia.
După zeci de ani de promisiuni, brașovenii merită mult mai mult.
Leave a Reply