Trei oferte depuse pentru reabilitarea Complexului Agrement Tâmpa

Un nou pas înainte în proiectul „Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov”: trei oferte au fost depuse pentru refacerea imobilului Agrement Tâmpa. Achiziţia execuției lucrărilor de reabilitare a complexului Agrement Tâmpa Brașov și a terenului de sport aferent, estimată la valoarea de 10.215.699,46 lei fără TVA, a suscitat interesul următorilor operatori economici:

  • ofertantul unic Daco Infra SRL, cu firmele subcontractante All Green Way Solutions SRL, IMSAT Cuadripol SA, Dacona SRL și firma terță Atlant Building SRL;
  • ofertantul unic Bracoma Sport SRL cu subcontractanții M-Instal SRL, Grey Dot SRL, Instalest Proiect SRL, Carpat Rail SRL, Safe Echitech SRL și RCB Pro Electric SRL;
  • asocierea DNS Efect (lider), Timișoreana SRL, Proing Consult SA, cu firma terță SC Center Akces Comserv SRL.

Documentaţiile au intrat în etapa de verificare a documentelor de calificare şi de evaluare tehnică.

Această achiziţie este gestionată de specialiştii Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov, având în vedere că instituţia a primit de la Consiliul Judeţean dreptul de administrare asupra imobilului situat pe aleea de sub Tâmpa.

Procedura este parte a proiectului „Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov”, pentru care autoritatea publică judeţeană a accesat prin PNRR, pe componenta C7 – Transformare digitală, o finanţare totală în valoare de 20.174.295,91 lei din care fondurile europene nerambursabile se cifrează la 12.715.188,12 lei.

Sub coordonarea Consiliului Județean Brașov, proiectul are ca parteneri Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și următoarele unităţi administrativ-teritoriale care administrează biblioteci publice: Municipiul Codlea, Municipiul Făgăraș, Municipiul Săcele, Orașul Ghimbav, Orașul Râșnov, Orașul Rupea, Orașul Victoria, Comuna Apața, Comuna Bran, Comuna Budila, Comuna Cristian, Comuna Drăguș, Comuna Dumbrăvița, Comuna Feldioara, Comuna Hălchiu, Comuna Hoghiz, Comuna Homorod, Comuna Măieruș, Comuna Mândra, Comuna Moieciu, Comuna Ormeniș, Comuna Poiana Mărului, Comuna Racoș, Comuna Șinca, Comuna Vama Buzăului, Comuna Voila, Comuna Vulcan, Comuna Hârseni și Comuna Părău. Astfel, toate cele 30 biblioteci publice din judeţul Braşov urmează să fie transformate în hub-uri digitale, cu spații educative și creative care să vină în întâmpinarea nevoilor publicului de toate vârstele, prin asigurarea unor tehnologii moderne.

În prezent, în cadrul acestui proiect se mai desfăşoară o achiziție privind furnizarea de echipamente IT și software pentru 20 de biblioteci rurale și 6 biblioteci orășenești, cu o valoare estimată la 957.416,40 lei fără TVA. La această procedură, iniţiată de CJ Braşov, s-a înscris un singur ofertant, SC Union CO SRL, care a depus oferte pentru ambele loturi de echipamente scoase la licitaţie.

O altă procedură de achiziţie, cu o valoare de 495.113,12 lei fără TVA şi ajunsă în etapa de evaluare financiară, este realizată de Primăria Victoria şi are ca obiect execuţia unor lucrări la clădirea bibliotecii orășeneşti. În perioada următoare, administraţiile locale din Vama Buzăului şi Drăguş vor lansa achiziţii similare pentru lucrări necesare bibliotecilor din cele două comune.

Sunt în derulare trei achiziţii incluse în proiectul «Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov» şi mă bucur că în perioada următoare acestea ar putea fi atribuite cu succes. Reabilitatea Complexului Agrement este cea mai importantă componentă a proiectului, clădirea urmând să devină emblema Braşovului, punctul de întâlnire cu tehnologia, de conexiune interumană, de formare și implicare civică la nivelul comunităţii noastre. Prin intermediul acestui proiect inovator, ne propunem să transformăm toate bibliotecile publice din județul Brașov în hub-uri digitale moderne, dedicate dezvoltării comunităților locale. În cadrul bibliotecilor vom pune la dispoziţie echipamente informatice și spații moderne pentru publicul larg şi îi vom sprijini pe locuitorii din toate zonele judeţului, în special pe cei din comunităţi defavorizate, să acceseze tehnologia și să beneficieze de oportunități educaționale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.