Expoziția Marius Bercea: This Side of Paradise a creat un val de fascinație și entuziasm, atrăgând peste 2500 de vizitatori. Mediatizarea la nivel național, cu peste 100 de apariții în presă, a consolidat expoziția ca un eveniment de referință în peisajul cultural național.
Expoziția este încă deschisă și poate fi vizitată timp până pe 17 august 2024, oferind tuturor ocazia de a descoperi și aprecia lucrările care au captivat și impresionat publicul larg atât la nivel local, cât și național.
Expoziția Marius Bercea: This Side of Paradise, desfășurată pe parcursul a 12 săptămâni, a fost, încă de la început, primită cu mare entuziasm de către publicul timișorean și nu numai. Vizitatorii au fost impresionați de profunzimea mesajului și de diversitatea lucrărilor de artă, precum și de tururile ghidate, inclusiv cele în limba engleză care au subliniat caracterul internațional al evenimentului. Publicul a fost invitat la o explorare sofisticată a complexității sociale și umane, unde temele din picturi se împleteau într-o manieră tensionată și elegantă, invitându-i să inițieze un dialog interior profund și personal.
Expoziția, practic un solo show cu peste 40 de picturi ale artistului clujean Marius Bercea, a beneficiat de o acoperire extinsă în mass-media națională. Acest amplu interes mediatic a reflectat importanța expoziției și a evidențiat contribuția semnificativă a lui Marius Bercea la peisajul artistic actual, consolidându-i statutul de eveniment de referință în cultura vizuală din România.
Fiind un punct de atracție important pentru iubitorii de artă, critici și colecționari, a reușit să creeze un dialog artistic semnificativ și să îmbogățească scena culturală locală. „Expoziția Marius Bercea aduce un nou model artistic la Timișoara, o expoziție unde pictura excelează, unde arta de cea mai bună calitate nu se supune modelor și speculațiilor de moment, unde subiectul, tehnica și pasiunea artistului sunt în prim-plan.” – a declarat Diana Marincu, curatoarea expoziției.
Expoziția a fost intens reflectată în mass-media națională și internațională, generând un interes major și reafirmând statutul Timișoarei ca un centru cultural de referință. „Este o premieră pentru mine să expun un număr atât de mare de lucrări în România, care se întind pe durata a 15 ani și m-am bucurat foarte mult de invitația echipei Art Encounters și de dialogul cu publicul care a vizitat expoziția.” – a declarat Marius Bercea, artistul clujean.
Expoziția curatoriată de Diana Marincu a reușit să capteze imaginația și interesul publicului prin peisajele sale vibrante, personajele puternice și compozițiile introspective.
Născut în 1979 în Cluj-Napoca, Marius Bercea este unul dintre cei mai renumiți artiști contemporani români. Absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Bercea și-a dezvoltat un stil unic, caracterizat de o paletă vibrantă și o abordare introspectivă a peisajelor urbane și naturale. Lucrările sale sunt influențate de contextul socio-politic post-comunist, precum și de călătoriile sale internaționale în America, care i-au oferit perspective diverse și inspirație.
Finisajul expoziției Marius Bercea face parte din programul City Celebration, un eveniment dedicat sărbătoririi diversității, artei și culturii în Timișoara.
Expoziția „Marius Bercea: This Side of Paradise” este organizată de către Fundația Art Encounters și co-finanțată de AFCN și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Un eveniment posibil și datorită parteneriatului strategic cu Banca Transilvania și parteneriatului cu ISHO.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Foto: Fundația Art Encounters
Leave a Reply