Fundațiile Comunitare Brașov și Timișoara, împreună cu Decathlon România, anunță lansarea apelului de proiecte locale pentru fondul „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta 4 comunități: din orașele Timișoara și București și din județele județe Brașov și Prahova din țară.
Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 168.000 de euro însemnând 40.000 de euro pentru fiecare dintre cele trei comunități din Brașov, Timișoara și Prahova și de 48.000 de euro pentru București.
În județul Brașov, programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele cu un număr mai mare de 500 de elevi/unitate de învățământ din județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului.
Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului. Vor fi susținute 2-3 școli sau licee la nivelul județului care își vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.
„Prin acest program finanțat de către Decathlon și aflat la a treia ediție la Brașov, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în mai multe școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Valorizăm foarte mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive, sigure și cu facilități îmbunătățite dat fiind impactul pozitiv asupra stării fizice și psihice a tinerilor sportivi. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene și pentru schimbarea deja produsă în viețile a 8.936 de copii din cele 9 școli brașovene care au beneficiat de finanțarea din cadrul celor două ediții”, a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.
„Una dintre realitățile culturale actuale este că România este sedentară. Creșterea din ultimii ani a numărului de oameni care nu fac deloc activitate fizică este corelată cu o creștere a incidenței obezității. Această realitate se reflectă și în școli, unde 2 din 10 copii nu participă la orele de educație fizică.
Programul “Sportul pentru toți” a fost lansat din dorința de a crea condiții mai bune de a pratica sport în școlile din țara noastră pentru ca tinerii să poată practica sportul în siguranță și din plăcere. Suntem bucuroși să ne continuăm misiunea în această direcție și în 2023, programul fiind deja la a 3-a ediție”, a declarant Iulia Ordeanu – Lider CSR, Diversitate & Inlcuziune
Despre programul „Sportul pentru toți”
Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.
Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.
Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție în județul Prahova.
Cine poate aplica?
Programul „Sportul pentru toți” se adresează școlilor gimnaziale sau liceelor și asociațiilor de părinți din școlile din județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului.
Termenul limită de depunere a scrisorilor de intenție este 10 aprilie 2023. Finaliștii acestei prime etape vor fi anunțați la data de 15 aprilie, urmând ca proiectele dezvoltate de aceștia să fie depuse spre jurizare pana la data de 15 mai 2023.
Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma procesului de selecție desfășurat în 2 etape: preselecția ideilor de proiect descrise în scrisorile de intenție în baza criteriilor de eligibilitate, evaluarea și selecția realizată de către juriul independent și pe baza interviurilor cu aplicații de pe lista scurtă, dacă va fi necesar.
Proiectele câștigătoare din zona eligibilă din județul Brașov vor fi anunțate pe 2 iunie 2023.
Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului:
pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro
pentru Timișoara, accesați https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/
pentru București, accesați https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti-2023/
***
Brașov:
Erika Andrasi, Program Manager, Fundația Comunitară Brașov
erika@fundatiacomunitarabrasov.ro
Timișoara
Karola Kalapati, Program Manager, Fundația Comunitară Timișoara
kalapatikarola@gmail.com
***
Despre Decathlon
Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2022. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta „Fabricat în România”.
Despre Fundația Comunitară Brașov
Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară.
În activitatea noastră de 9 ani, am finanțat și mentorat peste 250 de proiecte comunitare și am acordat un buget de 4.588.925 lei prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate.
Fundația Comunitară Brașov este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.
Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro
Detalii despre mișcarea de fundații comunitare, puteți găsi, accesând: https://ffcr.ro/fundatii-comunitare/
Leave a Reply