Sportul pentru toți – ediția a doua la Brașov: inaugurarea a două săli de sport reabilitate și a unui teren performant

Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România au celebrat în ultima lună finalizarea a 3 proiecte finanțate în cadrul fondului „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 3 orașe din țară.

Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Brașov este de 247.290 lei, 3 din cele 4 proiecte au fost deja finalizate, iar pentru al patrulea lucrările sunt în curs de desfășurare.

În cadrul programului Sportul pentru toți au fost finanțate proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru. În cadrul  programului sunt oferite finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din Brașov. Au fost susținute o școală gimnazială și trei licee la nivelul orașului care și-au reamenajat și îmbunătățit facilitățile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

În perioada 18 octombrie – 16 noiembrie, au avut loc 3 inaugurări care au marcat finalizarea lucrărilor. În cadrul acestora, elevii celor 3 școli și licee s-au pregătit și au întâmpinat cu surprize și bucurie reprezentanții Decathlon România, ai Fundației Comunitare Brașov, ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov și ai Primăriei Municipiului Brașov. Au avut loc meciuri demonstrative de baschet și de fotbal, sesiuni de dansuri etnice, joc pe echipe Survivor.

Despre investiții:

  1. Școala Gimnazială Nr. 13 Brașov – valoare finanțare: 86.625 lei

Împreună pentru joc și mișcare în siguranță pe terenul nostru! – extinderea spațiului destinat activităților sportive prin amenajarea cu gazon artificial a unui teren multifuncțional unde se pot practica fotbalul, handbalul și voleiul, ce va fi utilizat de cei 866 de elevi ai școlii, respectiv de cei 90 de copii ai celor 2 cluburi sportive partenere ASC Transilvania și CSS Dinamo.

Această amenajare va permite practicarea sportului în condiții optime pe o perioadă de minim 5 ani.

  1. Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – valoare finanțare: 79.630 lei

„Sport și performanță”- Reamenajarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – reamenajarea sălii de sport prin refacerea tencuielii și prin vopsirea pereților, recondiționarea pardoselii și trasarea de marcaje sportive pentru sporturile handbal, baschet, volei și fotbal. Sala reînnoită va fi utilizată de cei 818 elevi ai colegiului, de cei 92 de copii și adolescenți ai celor 3 cluburi sportive partenere – ASC Transilvania, Clubul Sportiv CSS Făgăraș și Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, precum și de cei 198 de elevi ai internatului.

  1. Colegiul Național Áprily Lajos – valoare finanțare: 16.302 lei

Sănătate prin mișcare – reabilitarea sălii mari de sport de 200 mp prin demontarea lambriului degradat, vopsirea pereților și montarea a 10 spaliere pentru a crea un mediu optim în care 660 elevi ai liceului, pentru a putea practica sportul cu plăcere și în siguranță. Totodată, sala va fi utilizată și de cei 60 de copii ai Clubului de arte marțiale Carpathian Eagles, respectiv de cei 90 de tineri și adulți ai celor 2 ansambluri de dans Búzavirág și Sirülő.

Pentru cel de-al patrulea proiect lucrările sunt în curs de desfășurare:

  1. Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” – valoare finanțare: 64.733 lei

Reamenajarea bazei sportive a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” – amenajarea unui teren de volei outdoor marcat conform normelor sportive. Acest teren va fi utilizat de cei 709 de elevi ai liceului și de cei 120 de copii și adolescenți ai Clubului de volei BRAVOL. Terenul va avea o suprafață modulară cu dale rezistente la solicitări și factori atmosferici având o garanție acordată de 36 de luni.

 

Despre programul „Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

Scopul nostru CSR Decathlon România este acela de a face accesibile unui număr cât mai mare de oameni plăcerea și beneficiile practicării sportului.

Misiunea noastră este aceea de a fi utili oamenilor și planetei, iar în contextul în care sedentarismul devine o problemă în România, iar educația sportivă este insuficientă, finanțăm programul „Sportul pentru toți”, program care urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca tinerii și copiii din România să poată practica sportul din plăcere și în siguranță.” – Iulia Ordeanu, CSR leader & CO – leader for Learning and Development Decathlon Romania.

***

Despre Decathlon România

Decathlon România, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 29 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de coechipieri în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji etc., dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea de 7 ani, a finanțat și mentorat 220 de proiecte comunitare și a acordat un buget de 4,305,814 lei prin mobilizarea a 100 de donatori corporate, a celor peste 10.400 de donatori individuali și a persoanelor resursă din comunitate.

Detalii despre mișcarea de fundații comunitare, puteți găsi, accesând: https://ffcr.ro/fundatii-comunitare/

Pentru mai multe informații despre programele Fundației, vizitați: www.fundatiacomunitarabrasov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.