Asociația Delazero în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta prezintă spectacol de dans contemporan „Work in Progress” în 17 septembrie, de la ora 18.00.
Spectacolul 𝗪𝗼𝗿𝗸 𝗶𝗻 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗲𝘀𝘀 surprinde fragmente din parcursul Elei și Inei, două femei a căror viață este structurată în jurul unui punct central – munca lor. Ela este angajată a Companiei și așteaptă promovarea promisă, iar Ina este în training pentru a-i lua locul. Într-un univers fictiv, nu foarte diferit de realitatea noastră de zi cu zi, urmărim cum lipsa de motivație, scop și utilitate, resimțite de cele două, le influențează viața interioară și le pun în situația de a găsi modalități de a rezista presiunii constante. De la negare la indignare, de la rutină la lipsa de conformare, Ela și Ina încearcă să poarte o luptă, într-o lume care pare să metabolizeze eficient sentimentele de revoltă generate de propriile reguli, ca un organism infinit adaptabil și invulnerabil.
Sensibil, glumeț, ironic, serios, spectacolul este un dialog în mișcare, despre locul pe care îl ocupă munca în viața noastră. Cât și cum lucrăm? În ce mediu? Ce obținem și ce am avea nevoie, de fapt? Care sunt modurile în care munca pătrunde și acaparează spațiul personal? Care sunt efectele pe care le resimțim?
𝗪𝗼𝗿𝗸 𝗶𝗻 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗲𝘀𝘀 înglobează răspunsurile întâlnite în cadrul etapei de documentare a proiectului, punctează problemele care apar cu cea mai mare frecvență și comentează cu umor absurditatea manierelor de rezolvare care ne sunt propuse printr-o varietate de medii exterioare.
„Cred că cea mai mare parte dintre noi simțim că ceva este greșit în felul în care viața profesională continuă să intre în conflict cu ceea ce ne-ar face fericiți sau împliniți. Suntem îndemnați, de obicei, să găsim soluții la nivel individual, fiind învățați că trăim într-o lume imperfectă, dar care este totuși cea mai bună variantă posibilă. Însă dacă privim consecințele modului în care este organizată munca, pare că ne situăm, mai degrabă, într-o distopie a cărei superputere este să se deghizeze în spatele imaginii unui mod de a trăi acceptabil sau chiar dezirabil. Sunt convinsă că ajută să vorbim despre asta, în primul rând pentru a nu ne mai simți singuri sau neadaptați și apoi pentru a gândi alte lumi posibile.” (Camelia Neagoe)
Ora 18.00 – spectacol de dans contemporan (55′)
Ora 19.00 – scurtmetraje de dans (30′)
𝗖𝗼𝗿𝗲𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗲 Camelia Neagoe
𝗣𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗲𝗿𝗲 Eva Danciu, Mariana Gavriciuc
𝗗𝗿𝗮𝗺𝗮𝘁𝘂𝗿𝗴𝗶𝗲 Adrian Ionescu
𝗠𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮 Alexandru Suciu
𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗗𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻 Vlad Lăzărescu
𝗩𝗼𝗶𝗰𝗲 𝗔𝗰𝘁𝗶𝗻𝗴 George Ciucă, Adrian Ionescu
𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 Maria Comandașu
𝗗𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻 𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰 Teofan Gavriliu
𝗙𝗼𝘁𝗼 Sabina Costinel
Spectacolul 𝗪.𝗶.𝗣. va fi urmat de o proiecție de filme de dans, curatoriată de 𝗗𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗖𝗶𝗻𝗲𝗺𝗮 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗦𝘆𝗱𝗻𝗲𝘆 (Melissa Ramos), care prezintă viziunea mai multor artiști internaționali (Francesca Gozdek/IT, Kristýna Bartošová/CZ, Aliki Chiotaki/GR, Running Man/AU) asupra modului în care munca ne modelează viața.
Leave a Reply