Școala de vară 2024 pentru copii cu vârste între 11 și 14 ani la Muzeul de Artă Brașov

Activitate: Școala de Vară la Muzeul de Artă Brașov
Perioada: 15 iulie – 9 august 2024
Program: luni – vineri, 11-13
Categoria de vârstă: 11-14 ani
Organizator: Muzeul de Artă Brașov
Specialiști: Andreea Pocol, Sînziana Dumitrescu
Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21
Taxă: 50 lei / participant / săptămână

Muzeul de Artă Brașov revine în perioada 15 iulie – 9 august 2024 cu o serie de ateliere creative de educație pentru patrimoniu și educație muzeală la Școala de Vară. Copiii cu vârste cuprinse între 11-14 ani sunt invitați să exploreze colecția muzeului și să își dezvolte creativitatea prin exerciții practice și jocuri.

Săptămâna 1 (15-19 iulie): Atelier de istoric de artă

Atelierele dedicate istoricului de artă își propun să îi familiarizeze pe copii cu pașii pe care istoricul de artă îi urmărește în documentarea cercetării artiștilor și a operelor de artă. Pe parcursul unei săptămâni, participanții vor explora conceptele relevante pentru această meserie și vor realiza propria documentare pornind de la artiști și opere din colecția Muzeului de Artă Brașov.

Săptămâna 2 (22-26 iulie): Atelier de curator

Pe durata acestei săptămâni copiii vor descoperi magia ordinii care stă la baza activității de curator, iar pe baza noilor cunoștințe acumulate vor crea propria expoziție. Participanții vor experimenta cum se realizează o expoziție, cum se organizează un vernisaj și cum să spună povești despre artă pentru iubitorii de artă.

Săptămâna 3 (29 iulie – 2 august): Atelier de ghid

Săptămâna dedicată meseriei de ghid are în centru activități de comunicare bazate pe exersarea abilităților de prezentare, povestire și adaptare a mesajului pentru diferite audiențe. Copiii se vor familiariza cu patrimoniul muzeului și îi vor afla secretele prin intermediul jocurilor, iar apoi vor învăța cum să împărtășească cu ceilalți povestea artei.

Săptămâna 4 (5-9 august): Atelier de restaurator

Atelierele dedicate rolului de restaurator își propun să îi învețe pe cei mici tainele meseriei prin jocuri și activități practice. Copiii vor afla din ce sunt făcute operele de artă și vor vedea care sunt etapele prin care trece o operă pentru a fi restaurată. Nu vor fi doar martori la restaurarea unui tablou de către specialistul muzeului, dar vor experimenta ei înșiși restaurarea unei imagini deteriorate.

Înscrierea la ateliere se face în limita locurilor disponibile, pe baza formularului: https://forms.gle/aFeVqRGgpLuwqsDW8, cu confirmare de participare.

Atelierele se vor desfășura la sediul Muzeului de Artă Brașov din Bulevardul Eroilor nr. 21, de luni până vineri, între orele 11-13.

Taxa de participare este 50 lei / participant / săptămână. Plata pentru participarea la activitățile desfășurate în cadrul fiecărui atelier se va face în prima zi a săptămânii. Pentru mai multe informații puteți să ne contactați la telefon 0773 870 353 sau e-mail: comunicare@muzeulartabv.ro.

Foto: Muzeul de Artă Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.