Când am scris zilele trecute de refuzul Primăriei Brașov de a scoate acele proiecte la care inițiatorii au depus cerere de retragere și de răspunsul evaziv la anumite întrebări, am scris și despre faptul că la pasul 3 au apărut două etape, fără nicio explicație și fără ca acestea să fie prevăzute în Regulamentul Bugetării Participative.
Astăzi, Primăria Brașov anunță intrarea în etapa a doua a votului publicului, 6 – 17 aprilie. Vorbim practic de o intervenție care împarte Pasul 3, „Proiectele depuse sunt supuse votului cetățenilor”, în două etape. Iar acest lucru înseamnă o nouă evaluare. Nu știm cine a luat această decizie și în baza căror argumente. Știm însă că după perioada 17 martie – 5 aprilie, din cele 40 de proiecte declarate eligibile pe data de 16 martie, mai rămân 22, după numărarea voturilor.
Primăria anunță că în prima etapă de vot au fost exprimate 644 de opțiuni pentru cele 40 de proiecte declarate eligibile și că în etapa a doua se pot vota 22 de poiecte. Primăria Brașov nici măcar nu pune la dispoziție rezultatul votului pentru cele 40 de proiecte. Din nou, lipsește transparența. Mai trebuie precizat că votarea începe de la zero pentru cele 22 de proiecte.
Mai scoatem în evidență faptul că proiectul „Statuie sau grup statuar Liviu Cornel Babeș” rămâne în competiție, chiar dacă inițiatorul a cerut retragerea și scoaterea numelui său din cadrul Bugetării participative. Nici măcar anonimizarea nu a fost făcută, deși așa spunea Primăria că va proceda în cazul cererilor de retragere.
„De astăzi brașovenii pot alege unul dintre cele 22 de proiecte care au obținut maximum de voturi pentru fiecare categorie în parte, în cadrul programului de bugetare participativă. Le mulțumesc atât celor care au depus aceste propuneri, cât și celor care, în această perioadă atât de complicată pentru noi toți, și-au făcut timp să decidă care sunt cele mai bune proiecte care să contribuie la dezvoltarea orașului nostru. Îi invit pe brașoveni să voteze și în cea de a doua etapă, astfel încât, la sfârșitul acestei luni, să știm care sunt proiectele pe care municipalitatea le va implementa începând in acest an”, a declarat primarul George Scripcaru.
Cele 22 de proiecte eligibile sunt:
1. Toalete publice moderne in Parcul Sportiv din Tractorul si in proximitatea pietii Astra din Steagu
2. Ham-Ham (amplasare cosuri stradale cu dozator de saci pentru excrementele animalelor)
3. Publicitate pentru cultura brașoveană / Agenda culturală a municipiului Brașov, mai vizibilă comunității
4. Joc Urban în Centrul Istoric
5. Extinderea și amenajarea spațiului de primire/plecare din fața Școlii Gimnaziale nr. 12, Strada de Mijloc
6. Gard viu pentru viață
7. Amenajare parcului Somes din Steagu, intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Berzei
8. Pictură murală pe centralele termice
9. City Tree
10. BRASOV – ORASUL PORTILOR DESCHISE – Program pilot de amenajare a 4 curti în Centrul istoric
11. Statuie sau grup statuar Liviu Cornel Babeș
12. Salvatori Pentru Oraşul Nostru
13. Infiintare centru social in Steagu
14. Pregătiți pentru viață!
15. Program de educatie rutiera pentru invatamantul preuniversitar
16. Concursuri școlare „Și eu reciclez”
17. Reamenajarea terenului de fotbal (sintetic) din curtea scolii nr 1
18. Amenajare teren sport multifunctional pe str Zizinului nr 14
19. Amenajare teren de sport multifunctional in Florilor pe str. Violetelor
20. Sportul inseamna integrare
21. Modernizare strada Titan
22. Muntele vine mai aproape de noi
Leave a Reply