Muzica inimii – expoziția de colaje analog ale artistei Cristiana Bucureci se deschide pe 28 februarie, la Cărturești Verona

Pe 28 februarie, începând cu ora 18:00, la librăria Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona nr. 13 – 15), în Sala Oglinzi, va avea loc vernisajul expoziției de colaje analog a artistei Cristiana Bucureci, curatoriată de Daniel Loagăr, co-fondator Celula de Artă. Expoziția este organizată de Bucharest Collage Collective și Celula de Artă și va putea fi vizitată ulterior până pe 13 aprilie. Pe durata expoziției vor avea loc și o serie de evenimente conexe, printre care un atelier de colaje deschis publicului.

Muzica inimii este o expoziție ce invită privitorul să exploreze conexiunile profunde dintre iubirea de sine, compasiunea universală și melodiile care răsună în noi toți. Artista Cristiana Bucureci creează o lume în care iubirea transcende granițele romantismului și rezonează cu însăși țesutul existenței noastre.

Printr-o serie de colaje analog, această colecție îmbină nostalgia discurilor de vinil cu decupajele de hârtie, ilustrând vedete iconice de film. În această explorare artistică, artista invită privitorul să reflecteze: Cum sună muzica inimii tale? Este adevărat ceea ce vedem în filme sau citim în cărți și care sunt nuanțele iubirii? De la bucuria împărtășită cu prietenii până la empatia profundă pentru lumea din jur. Împreună, ne vom aminti că iubirea nu este doar un sentiment, ci o forță puternică care ne unește pe toți.

Invitatul special la vernisaj este Bălașa Percussion, care va interpreta la handpan și handrum piese din ultimul său album, Heart’s Symphony.

Cristiana Bucureci a studiat marketing şi comunicare la ASE Bucureşti şi SNSPA Bucureşti. Este co-fondatoarea Romanian Collage Collective şi Bucharest Collage Collective, ce își propun să promoveze artiştii români de colaje din ţară şi de peste hotare şi să readucă arta colajului în atenţia publicului.

În 2013 a fondat agenția de publicitate Creionetica, cu focus pe campaniile sociale, și culturale, unde şi astăzi continuă să fie creative manager, context în care şi-a descoperit pasiunea pentru arta colajului.

Debutul în arta colajului l-a avut în 2015 cu expoziţia individuală Loud Blood Youth si până în prezent a avut numeroase expoziții colective și individuale în Israel, Cipru și în România, la București, Timișoara, Cluj și Iași. Colajele Cristianei sunt pașaportul într-o dimensiune retro-futuristă, fiind inspirate de dadaism şi suprarealism. Lucrările artistei sunt realizate în tehnica mixtă de colaj digital și analog. Până în prezent a organizat ateliere de colaje cu zeci de adulți și copii, în urma cărora mulți participanți și-au descoperit o nouă pasiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.