Municipalitatea pregătește deja schița de buget pe 2020. Primarul George Scripcaru a anunțat astăzi că a început conturarea bugetului local pe anul 2020, care să asigure sumele necesare pentru domeniile de activitate care trebuie finanțate de municipalitate, dar şi cele pentru investiţii, inclusiv pentru partea de proiecte de investiții ce vor fi propuse de cetățeni, prin programul de guvernare participativă, lansat la finalul anului trecut.
„Ca de fiecare dată, am dorit să fim prudenți și echilibrați, raportându-ne la ce putem încasa, dar și la bugetul anului anterior. În 2019 am încasat veniturile proprii conform prognozei. În 2020 intrăm cu un minus de 13 milioane de lei din ceea ce era obligația statului român să ne vireze până la finalul lui 2019, dar este totuși de apreciat că în ultima rectificare bugetară am primit 2,1 milioane lei pentru activități din subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov.
Indiferent de ce decizie va lua guvernul în legătură cu acești 13 milioane de lei, noi vom începe să structurăm bugetul pe 2020, pornind de la necesitățile de funcționare și de investiții, precum și asigurarea de fonduri pentru proiectele pe care le-am semnat deja cu fonduri nerambursabile. Vom vedea și câte proiecte ne vor trimite cetățenii pe partea de guvernare participativă și câte vom selecta pentru a le include în bugetul pe 2020. După finalizarea încheierii anului financiar 2019, vom avea o structură a priorităților de finanțare, pe care o vom discuta și cu consiliul local, astfel încât să pregătim o schiță de buget și să parcurgem toate etapele legale până la aprobarea lui“, a declarat primarul George Scripcaru.
Reamintim că în 2019, aprobarea bugetului Municipiului Brașov s-a făcut în a doua jumătate a lunii aprilie, din cauza întârzierii aprobării bugetului național. Încasările bugetului local din anul 2019 au fost estimate la 623 milioane lei, în timp ce bugetul de investiții a fost de aproximativ 300 milioane lei.
Într-o conferință de presă, George Scripcaru a precizat că Direcția Fiscală Județeană a constat că municipiul Brașov „se descurcă”, având o cotă bună de colectare din impozite și că cei 13 milioane de lei nu vor mai fi dați Brașovului. Alocarea de la bugetul de stat se face prin repartiție de cote estimate, iar pentru 2020 alocarea se va face prin sume fixe care urmează să fie stabilite la nivelul Direcțiilor Fiscale Județene în baza unor analize proprii.
Sursa foto: Primăria Brașov
Leave a Reply