Mrs. Buică, un film impertinent, vineri, la Cinema Modern

Fugită din fața comunismului, o familie de români trăiește Visul American, dar nu poate scăpa de păcatele sufletului balcanic. Actorul Eugene Buică și-a filmat părinții timp de 24 de ani în România și Statele Unite ale Americii, unde aceștia au locuit. Rezultatul este un film documentar foarte puternic și personal, „Mrs. Buică“, care reușește să surprindă declinul propriei familii. Acuzațiile Ioanei, dna Buică, la adresa soțului ei, Petre, legate de infidelitatea acestuia, adresate când în glumă, când în serios, fac ca relația lor să se destrame în timp, dar nu fără consecințe.

Filmul prezintă o poveste tristă și emoționantă, creionând o imagine asupra poveștilor de viață a patru oameni care au pornit la drum împreună și, în timp, s-au dezbinat. Documentarul a avut două nominalizări la Premiile Gopo, a fost proiectat la multe festivaluri internaționale din țară și străinătate și este un excelent punct de plecare pentru a vorbi despre familie și relațiile din cadrul acesteia. „Mrs. Buică” este, după spusele regizorului, și nu numai, un film „impertinent”.

Descoperiți vineri, 22. noiembrie, de la ora 19:30, la Cinema Modern (Bvd. Griviței 65) atmosfera din familia Buică. Aceasta poate să pară agresivă, poate să pară plină de iubire, poate să pară delirantă sau chiar vicioasă, dar cu siguranță are și umor.

Filmul este recomandat 18+, este prezentat în premieră la Brașov și este proiecție unică.

Regizorul Eugene Buică va fi prezent la Brașov pentru un dialog cu publicul. Eugene Buică s-a născut în București, iar la vârsta de 10 ani s-a mutat împreună cu familia sa la New York. După ce a finalizat cursurile Universității din Pennsylvania, a absolvit The Neighborhood Playhouse N.Y.. Ca actor, a avut roluri în peste 50 de piese de teatru, filme, seriale de televiziune și reclame, apărând, printre multe altele, pe Broadway. Între anii 2000 și 2019 Eugene a fost director artistic al Academiei de Actorie The Acting Corps, de care au beneficiat atât comunitatea americană, cât și cea internațională, pregătind un număr de peste 4700 de actori. „Eu, fiind actor și regizor, i-am văzut pe părinții mei ca pe cei mai buni actori care au existat vreodată. Am lucrat cu peste 4000 de actori în L.A și nu am văzut unii mai buni ca părinții mei care știau în mod natural ce să spună și ce să facă atunci când se aflau în fața camerei de filmat. Au fost niște spirite foarte puternice și nu aș vrea ca ei să fi dispărut fără să fie văzuți și de alții“, a declarat regizorul.

Proiecția de film din Brașov are loc vineri, 22. noiembrie, de la ora 19:30, la Cinema Modern (Bvd. Griviței 65) în prezența regizorului în cadrul Festivalului de Științe, Educație și Tehnologie SETbv și este organizat de District HUB Brașov, cu sprijinul Asociației Culturale ARTBURG și Skirbike Brașov.

Intrarea la film este gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.