După 500 de zile la conducerea DSP Brașov, Andrea Necula renunță la post, precizând că „locul meu este lângă pacient și vreau să mă întorc acolo. Un post administrativ mă îndepărtează de practică.”
În locul doamnei Necula vine Claudia Bularca, care preia conducerea instituției prin detașare, până în data de 31.12.2021, semnată de ministrul Sănătății. Noul director nu a prezentat un plan de management și este mai degrabă o detașare de conjunctură, întrucât DSP Brașov rămânea fără director.
Pe de altă parte, mandatul de 500 de zile al doamnei Neculau nu pare să fi adus îmbunătățiri activității instituției, deși doamna Neculau spune că față de momentul la care a preluat conducerea, acum lasă o echipă mai mare, care își face bine treaba. Cred că oamenii, mai ales cei care au interacționat cu DSP-ul, își pot spune părerea. Interacțiunea mea ca jurnalist și ca persoană care a stat în carantină mi-a lăsat o impresie de instituție greoaie, înceată și ineficientă. Aici vreau să aduc în discuție și absența DSP-ului în dezbaterile de la Fineco, cu privire la studiul de impact asupra sănătății oamenilor. Faptul că DSP Brașov este o instituție cu un nivel de încredere scăzut, nu trebuie să ne oprească din a ne vaccina.
Un lucru pozitiv din mandatul doamnei Neculau este site-ul instituției, care s-a schimbat semnificativ în bine.
În ceea ce privește campania de vaccinare Covid 19, doamna Neculau spune că aceasta este un succes. Bănuiesc că se raportează la faptul că județul Brașov este în primele cinci la rata de vaccinare. Dacă ne uităm pe cifre, aș spune că nu este un succes în condițiile în care avem următoarele rezultate: 31% persoane vaccinate; 60% medici vaccinați și mult mai jos rata la personal auxiliar medical, cifre oferite chiar de doamna Neculau. Desigur, doamna Neculau s-a arătat nemulțumită față de atitudinea acelor cadre medicale care nu se vaccinează și care aleg să respingă dovezile științifice și este de părere că este nevoie de mai multe fermitate din partea Colegiului Medicilor.
Ne așteptăm la valul 4?
Atât doamna Neculau, cât și doamna Bularca spun că da și fac apel către populație pentru a se vaccina. „Vaccinarea Covid 19 va deveni la fel de uzuală ca cea de gripă”, a precizat doamna Neculau.
În acest moment, la Spitalul Modular ATI de la Județean sunt internate patru persoane cu Covid 19, toate fiind nevaccinate. De asemenea, în județul Brașov sunt și 30 de persoane internate cu forme ușoare de Covid 19.
Lista spitalelor care vor crește numărul paturilor necesare asigurării asistenței medicale pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19 și ordinea și modalitatea în care spitalele menționate vor atinge numărul de paturi necesare pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, în funcție de evoluția epidemiologică
Etapa 1 – Incidența < 0.5 ‰
Etapa 2 – Incidența 0.5 – 1 ‰
Etapa 3 – Incidența > 1 ‰
Leave a Reply