ING Bank România și Fundația Conservation Carpathia (FCC) își propun să strângă 100.000 de euro pentru protejarea naturii sălbatice din munții Făgăraș

 

România are resursele, oamenii și inițiativa

ING și FCC își propun să strângă 100.000 de euro în cadrul unei campanii de strângere de fonduri. Fondurile vor fi destinate în primul rând prevenirii pagubelor produse de animalele sălbatice și pentru monitorizarea lor în zona Munților Făgăraș.

ING Bank România lansează o campanie de strângere de fonduri în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia (FCC) pentru a susține eforturile fundației pentru programele de faună sălbatică și gestionarea conflictelor om-animale sălbatice din comunitățile locale, care fac parte dintr-un proiect amplu de protejare a naturii sălbatice din Munții Făgăraș, în vederea realizării în viitor a unei zone protejate sub forma unui Parc Național. În cadrul campaniei, cele două entități au obiectivul de a strânge 100.000 de euro, incluzând donația din partea băncii și susținerea clienților ING.

„Suntem una dintre puținele țări ale Europei care se bucură încă de o bogăție naturală atât de mare, iar acest lucru ar trebui să ne facă mândri și, în același timp, să ne responsabilizeze mai mult în vederea conservării acestora și a casei lor, în cazul proiectului nostru, al Munților Făgăraș. ” (Barbara Promberger)

Sursa foto: România Sălbatică

În spatele acestor eforturi ale Fundației se află peste 10 ani de experiență în gestionarea zonelor naturale și a animalelor sălbatice.  Prin colaborarea cu oameni din mediul privat și public se dorește ca România să rămână în topul țărilor cu o natură sănătoasă și fertilă. Tocmai în acest scop, s-a realizat parteneriatul cu ING, în vederea conservării naturii. Aceste lucruri reies din declarația doamnei Barbara Promberger, director executiv, Fundația Conservation Carpathia.

Silvia Mihăilescu, Director Marketing, Comunicare și CSR ING Bank România, a subliniat importanța pe care protejarea mediului o deține, fiind o necesitate pentru oameni de a trăi într-un mediu sănătos. Datorită interesului crescut al clienților de a se implica în cauze legate de mediu, ING a hotărât să se alăture misiunii Conservation Carpathia, ușurând de asemenea strângerea de fonduri printr-o metodă comodă și la îndemână – donații în Home’Bank. Doamna Silvia Mihăilescu încheie într-o notă încrezătoare și optimistă susținând că împreună cu clienții săi, ING va contribui pentru a susține eforturile Carpathia.

 

La ce se vor folosi fondurile?

  • Montarea de garduri electrice în gospodăriile afectate de urși;
  • Angajarea și pregătirea unor pădurari (rangeri) care să acționeze în echipe de intervenție rapidă pentru alungarea animalelor sălbatice atunci când acestea devin o amenințare;
  • Compensarea fermierilor atunci când există daune în rândul animalelor domestice;
  • Monitorizarea animalelor;
  • Alte cheltuieli curente precum hrana pentru animale și instruirea fermierilor.

 

Sursa foto: Fundația Conservation Carpathia

Exemple de cheltuieli ce ar putea fi acoperite de o donație:

  • O donație de 50 de lei hrănește timp de o lună un Ciobănesc Carpatin care poate păzi o gospodărie.
  • Cu 75 de lei este asigurată funcționarea unei camere de monitorizare a animalelor sălbatice pentru o săptămână.
  • Cu 100 de lei este susținut un curs de instruire pentru fermieri, despre cum să prevină conflictele cu urșii.

Persoanele care doresc să se implice pot dona prin următoarele modalități:

  • Donație în Home’Bank. Clienții ING Bank pot dona direct din Home’Bank, la secțiunea Plăți – Donații – Conservation Carpathia;
  • Transfer direct către Fundație, IBAN: RO16RNCB0061114278450048;
  • Prin pagina proprie de Instagram. Persoanele care dețin un cont de Instagram trebuie să creeze un story și să folosească filtrul ”Carpatin” de pe pagina @ingromania, să dea tag băncii și să introducă #ParculNationalFagaras atunci când postează. Pentru fiecare story realizat, ING Bank va dona câte 3 euro către Conservation Carpathia.
  • Canalele de livestreaming ale gamerilor implicați în campanie.

Comunitatea de gaming se alătură cauzei prin campanii de strângere de fonduri pe propriile canale de streaming, precum și bannere în jocuri pentru telefonul mobil și tabletă.

Comunitatea de gaming înțelege cât de important este să ai un ecosistem stabil unde să îți poți desfășura activitatea. Astfel, opt gameri din România se alătură cauzei și vor implementa campanii de strângere de fonduri pe propriile canale de livestreaming în timp ce demonstrează cât de dificil este să te joci atunci când mediul tău este afectat. Printre aceștia se numără Micutzu, Jaxi, Tedereu, Theo Zeciu, Amy Claire, AlexaTV, Palash și Tudor Butan.

Totodată, compania Gameloft s-a alăturat campaniei prin promovarea acesteia pe canalele proprii și introducerea de bannere cu trimitere către pagina de donații în jocuri pentru mobil și tabletă. Printre cele mai cunoscute sunt Asphalt 9, Asphalt 8, Minion Rush, Dragon Mania Legends și Gangster Vegas.

ING

ING Bank România este o instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.

Înființată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Fundația Conservation Carpathia

Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri și pășuni alpine în estul munților Făgăraș, iar din anul 2012 fundația a început să se implice activ și în refacerea zonelor degradate.

Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 26 000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție, atât pentru pădure, cât și pentru animalele sălbatice, toate în folosul comunităților locale. Proiectul FCC este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.